Bitcoinul a intrat pe piața taurilor și urmează să testeze în curând borna de 10 000 de dolari, așa cum arată analiza tehnică, deși unii investitori se tem că Noul An Chinezesc s-ar putea să schimbe trendul.

Înainte de sărbătoarea de Anul Nou a chinezilor – care începe azi – chinezii și sud-coreeni schimbă bitcoinul pe fiat – de obicei vor bani gheață de sărbători – iar bitcoinul tinde să scadă înainte de eveniment.

Anul acesta, traderii se tem mai ales pentru că bitcoinul a avut mari dificultăți să crească convingător peste 9000 de dolari. Din 10 februarie, criptomoneda a cam fost restricționată undeva între 8000 și 9000 de dolari, după cum arată indexul de preț. Totuși, datele istorice arată că este foarte probabil să vedem urme de piața taurilor și bitcoinul să aibă ceva creșteri luna asta.

bitcoin-invest

Luna ianurie a fost o lună bună pentru bitcoin în perioada 2012-2014. Performanțele au fost însă mereu destul de diferite de la an la an pe luna februarie.

Cu toate acestea, din 2015 s-au format niște obiceiuri destul de clare – bitcoinul scade în ianuarie și crește în februarie.

Scăderea de 26% din ianuarie anul acesta este cea mai mare prăbușire lunară din 2015 și până acum. Dacă ne luăm după istoria ultimilor trei ani, criptomoneda ar putea să crească din nou luna aceasta.

Dacă studiem graficele tehnice, bitcoinul a avut parte de o strucutră reversibilă pe piața taurilor astăzi.

piața taurilor

Graficul de mai sus (prețurile pe Bitstamp) arată:

O străpungere de tip cap și umeri – o structură de reversie a taurilor, care indică o schimbare de trend de pe piața taurilor pe piața urșilor.

Candela precedentă pe patru ore s-a închis deasupra liniei de gât, confirmând o străpungere superioară. După metoda măsurării înălțimii, străpungerea a deschis ușile pentru o raliere la cel puțin 11000$.

Rezumat

Datele istorice arată că luna februarie este bună pentru bitcoin.

Studiul tehnic pe termen scurt arată piața taurilor, iar bitcoinul are posibilitatea să crească la 11000 de dolari.

Cu toate acestea, așa cum am discutat la început de săptămână, creșterile peste 10 000 de dolari ar putea să fie trecătoare.

Scenariul pesimist – dacă nu reușește să profite de străpungerea structurii cap și umeri, urmată de o încheiere zilnică sub 7625 de dolari (minima din 2 februarie), atunci am putea să vedem o lichidare mai adâncă, la 6000-5900 de dolari.