Platforma ShapeShift AG este una dintre cele mai populare platforme de tranzacționare cripto. A anunțat achiziționarea companiei de software Bitfract. Aceasta a creat un instrument ce permite convertirea Bitcoin în zeci de criptomonede într-o singură tranzacție.

Conform anunțului efectuat de compania elvețiană, aplicația Bitfract permite simplificarea semnificativă a procesului de cumpărare. Îngăduie investitorilor să își restructureze portofoliile de criptomonede în câțiva pași simpli.

Fondatorul ShapeShift, Erik Voorhees, a declarat că a fost impresionat de echipa Bitfract deoarece au reușit să dezvolte un instrument foarte util, pe care compania sa planuia să îl creeze oricum:

”Echipa Bitfract a utilizat API-ul ShapeShip pentru a crea un produs pe care noi înșiși plănuiam să îl dezvoltăm. Asta a demonstrat că avem aceeași strategie și același mod de gândire, iar execuția lor a fost excepțională. Am decis așadar să lansăm o colaborare foarte strânsă între echipele noastre pentru dezvoltarea acestei tehnologii”.

La rândul său, Willy Ogorzaly, co-fondatoruul Bitfract, a declarat:

”Credem într-un viitor descentralizat în care indivizii au un control total asupra activității lor digitale și suntem onorați să lucrăm alături de Erik și echipa ShapeShift pentru a oferi acestă libertate utilizatorilor”.

Cu aplicația Bitfract, utilizatorii au posibilitatea de a accesa portofolii diversificate de criptomonede fără a realiza tranzacții multiple, economisind astfel timp și comisioane de tranzacții.

Procesul este simplu – BTC achiziționat este trimis pe adresa companiei, care se conectează la API-ul ShapeShift pentru a converti Bitcoin în criptomonede multiple într-o singură tranzacție.

Prin această achiziție, platforma ShapeShift va avea posibilitatea de a-și extinde serviciile utilizând acest instrument ca bază de creație.

În opinia lor, aplicația BitFract oferă și avantajul că oferă tranzacții cu ieșiri multiple, opțiune pe care ShapeShift o va încorpora pe propria platformă în curând.

Platforma ShapeShift AG

S-a remarcat de altfel încă de la început drept o companie dispusă să achiziționeze startup-uri. Este vorba despre acelea care oferă soluții inovative pentru industria cripto, în special cele care utilizează API-ul lor.

Anul trecut de exemplu au achiziționat firma care a creat portofelul digital KeepKey. El permite utilizatorilor să facă schimb de bunuri digitale fără a-și introduce cheile private într-un sistem conectat la internet.