Prețul bitcoin merge pe laterală de ceva vreme. Cumpărătorii nu încă au suficientă energie să preseze pentru  o creștere semnificativă.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

Bitcoinul a reușit să își mențină valorile câștigate de curând. Taurii vor avea însă nevoie de întăriri înainte să crească prețul.

Deocamdată prețul se consolidează în interiorul unui triunghi simetric, imediat sub prețul record de 2900$. O străpungere a nivelului de rezistență din apropiere ar putea să fie suficient pentru a confirma că prețul va continua să crească.

prețul bitcoin
prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află deasupra SMA200. Așadar, calea rezistenței mai fragile este cea superioară. Cu alte cuvinte, este mai probabil să se continue trendul ascendent mai degrabă decât să avem o reversie. În plus, SMA100 este aproape de suport, ceea ce adaugă forță la rezistența inferioară.

O scădere sub 2700$ ar putea să duscă la o retragere mai mare, către punctul de inflexiune dinamic dat de SMA200. Acesta se aliniază cu o zonă de interes la 2400$. O scădere sub această regiune ar putea să semnalizeze că pe piață avem presiune de vânzare.

Stocastica pare să crească, dar se află în continuare undeva la mijloc. Așadar, în acest moment se poate întâmpla orice. RSI merge de asemenea pe laterală, semnalizând în continuare consolidare. Cu toate acestea, prețul este deja la vârful formațiunii de triunghi, așadar ne putem aștepta la o străpungere destul de curând.

Factorii pieței

Declarația FOMC ar putea să fie principalul eveniment de risc de săptămâna aceasta. Traderii sunt nerăbdători să afle dacă vor avea parte de o detensionare economică. Dacă oficialitățile confirmă că vor începe alegerile în lunile care urmează, atunci am putea scăpa de speculațiile că urmează o nouă creștere a ratelor pe dobândă  în luna septembrie. Acest lucru ar avantaja prețul bitcoin.

În ceea ce privește bitcoinul, criptomoneda a reușit să scape de problemele bifurcației hard. De curând a fost asigurat upgrade-ul prin BIP91. Acesta este susținut de mai mult de 80% din rețea. Marchează astfel începutul unei mutări mai importante, upgrade-ul la SegWit2x.

Sursa – NewsBTC