Bitcoinul avusese o revenire modestă după ce pe piață au apărut tot felul de zvonuri despre anchetele autorităților din China. Acum, prețul bitcoin a scăzut din nou sub prețul de 4000 de dolari.

Prețul mediu al bitcoinului în rândul schimburilor din toată lumea a scăzut sub 4000 azi-noapte și a ajuns la niște valori minime pe care piața nu le-a mai văzut de pe 10 septembrie. Mișcarea vine după o perioadă în care prețul bitcoin a testat de mai multe ori bariera de 4000 de dolari. A reușit totuși să rămână pe o oarecare linie de plutire și acum se află deasupra barierei despre care vorbeam.

Ne aflăm într-o perioadă nesigură pentru piața criptomonedelor. Prețul a mers pe laterală, după ce prima jumătate a anului a fost de-a dreptul înfierbântată pentru traderi.

Cu declinul recent, prețul bitcoinului a crescut cu doar 1,7% de luna trecută și până acum. Chiar și așa, tot a crescut cu mai mult de 350% de anul trecut. De asemenea, și piețele de altcoin au trecut printr-o situație similară. Au crescut cu câte 3-4 procente în ultimele 30 de zile, dar au scăzut cu mai mult de 17% față de maximele din acea perioadă, conform datelor de pe Coin Market Cap.

Cât despre starea actuală de pe piață, se zvonește că Republica Populară Chineză ar vrea să închidă schimburile de bitcoin de pe teritooriul țării. Acest lucru îi îngrijorează fără îndoială pe investitorii ocazionali. În același timp, oferă oportunități pentru taurii care vor să investească pe termen lung.

Mai multe personalități cunoscute în comunitate au făcut tot felul de declarații care atestă că zvonurile ar fi adevărate. Acest lucru a pus și mai mult paie pe foc. Totuși, detaliile surselor mai aproape de problemă încă nu au ieșit la suprafață.

Schimburile din China continuă să opereze deocamdată normal. Acest lucru indică faptul că încă nu au fost notificate de niște schimbări operaționale.

Sursa – CoinDesk