De Crăciun, Bitcoin a reușit să crească până la 4.300$, urmat de 48 de ore de scădere in care piata cripto a scazut cu 18 miliarde. În prezent, BTC se tranzacționează între 3850-3900$, cu un volum zilnic de 5.4 miliarde. În aceeași perioadă, Bitcoin Cash a suferit o scădere considerabilă de la 230 la 170$.

Pe parcursul săptămânii trecute, investitorii pe piața cripto au fost, în general, pozitivi în ceea ce privește tendințele pe termen scurt. Optimismul a fost alimentat de revenirea puternică a Bitcoin în regiunea de mijloc de 4.000 $.

Mulți analiști au sfătuit însă prudență, deoarece piața cripto este încă dominată de urși. Se așteaptă un nivel înalt de volatilitate pe piata cripto într-un interval de preț scăzut.

Pe 21 decembrie, “The Crypto Dog” a avertizat că o creștere până la nivelul de 5.000-5.500 $ este puțin probabil pe termen scurt:

”Bitcoin a găsit sprijin în apropierea valorii de 3.000 de dolari. La începutul acestei săptămâni, am urmărit volatilitatea Bitcoin și am observat scăderea volumelor. Scăderea prețurilor m-a făcut să mă întreb dacă nivelul de sprijin de 3.200 de dolari va fi încălcat. A fost. Dacă taurii sunt capabili să împingă valoarea peste 4500$, atunci pragul de 4800 $ este ultimul care stă în calea drumului spre 5.400 de dolari. În acest moment nu aștept o creștere de peste 5.500 $ și nici nu pot garanta se va putea depăși pragul de 4.500$”.

Volatilitate pe piata cripto – Factori

Pentru ca piața cripto să inițieze un trend ascendent pe termen mediu, va trebui să treacă printr-o perioadă de consolidare și acumulare de câteva luni. În acest interval, valoarea criptomondelor ar trebui să crească treptat față de dolarul american.

Din august până în noiembrie, s-a atins o rată record de volatilitatea pe piata cripto. Cele trei luni nu au fost suficiente pentru stabilizarea pieței și stabilirea unui nivel minim solid.

Nivelul de 3,120$, cel mai mic punct al prețului Bitcoin realizat în 2018, ar putea fi partea inferioară a activului. Imediat după ce BTC a scăzut la acest nivel, a fost creat un zid mare de cumpărare, permițând recuperarea pieței.