Pe 9 martie, bursa din SUA a înregistrat o scădere de peste 7%, condusă de indicii de acțiuni majori precum S&P 500 și Dow Jones. Această scădere a coincis cu un flash crash de 10% al Bitcoin, urmat de celalate alcoins.

Conform unui raport publicat de Forbes, data de 9 martie a fost cea mai proastă zi pentru bursa americană din 2008 până în prezent.

Urmareste canalul nostru de YouTube!

Analiștii revistei au realizat o estimare a pierderilor înregistrate de cei mai mari miliardari și a ajuns la cifra de 37.7 miliarde de dolari.

Nici cel mai bogat om din lume nu este scutit

Bernard Arnault, care este cel de-a treilea cel mai bogat om din lume, a pierdut 6 miliarde de dolari din cauza scăderii prețurilor acțiunilor. Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, cu o valoare netă de 114 miliarde de dolari, a înregistrat pierderi de 5,6 miliarde de dolari.

Celebrul investitor și sceptic Bitcoin Warren Buffett a pierdut 5,4 miliarde de dolari în ziua respectivă, potrivit Forbes.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, care este pe locul șase în topul miliardarilor realizat de Forbes, a pierdut peste 4 miliarde de dolari. Conform raportului, susținătorul proiectului Libra a înregistrat pierderi de 4,2 miliarde de dolari la sfârșitul ”Lunii Negre”.

Singurul miliardar de top care nu a suferit nici o pierdere, potrivit Forbes, a fost Michael Bloomberg. Motivul este că principala sa companie, ce îi poartă numele, nu este listată de bursă, astfel încât nu a fost afectată. Ziua următoare a fost însă negativă, deoarece Bloomberg s-a retras din cursa pentru președinția SUA după alegerile primare din SUA. Rezultatele sale au fost extrem de slabe în ciuda sutelor de milioane de dolari investiți în campanie.

Nu doar investitorii au avut de suferit în urma flash crash-ului de pe bursă. Marile companii de tehnologie – Apple, Microsoft, Facebook, Amazon și Alphabet, au pierdut o valoare totală de 321,6 miliarde de dolari din evaluările lor conform unui raport publicat de CNBC.

Prin comparație, scăderea de 30 de miliarde de dolari de pe piața cripto nu pare să fie atât de mare, mai ales având în vedere că investitorii sunt obișnuiți cu volatilitatea Bitcoin.

CryptoZZ