Bursa de Valori Abu Dhabi (ADX) a lansat un proiect care are ca scop crearea infrastructurii necesare pentru a acomoda tranzacțiile cu active cripto.

De asemenea, urmărește să faciliteze implementarea tehnologiilor DLT și blockchain în Emirate si Abu Dhabi. Platforma dorește să sprijine instituțiile financiare în eforturile lor de a introduce servicii legate de instrumentele de investiții inovatoare.

În lucrarea de prezentare a proiectului, Bursa de Valori Abu Dhabi (ADX) își prezintă și punctul de vedere cu privire la cadrul de reglementare pentru criptomonede și active digitale. Lucrarea a fost realizată în colaborare cu Central Securities Depository din Emirate și coordonat de Asociația Internațională a Serviciilor de Valori Mobiliare.

Asociația a fost însărcinată cu examinarea fenomenului și participarea la crearea unui mediu sigur și eficient atât pentru emitenții acestor active, cât și pentru potențialii investitori.

Bursa de Valori din Abu Dhabi (ADX) a urmărit să identifice “criteriile tehnice și operaționale necesare pentru a emite active cripto”, deoarece noua clasă de active se confruntă cu o dezvoltare rapidă în regiune. Bursa de Valori Abu Dhabi (ADX) dorește, de asemenea, să ofere o referință fiabilă pentru instituțiile financiare care încearcă să gestioneze trecerea de la activele tradiționale la instrumentele legate de criptare.

Abu Dhabi dorește să modernizeze infrastructura pieței

Directorul executiv al Bursa de Valori Abu Dhabi (ADX), Rashed Al Blooshi, a remarcat importanța modernizării infrastructurii actuale a pieței financiare din Abu Dhabi. El a subliniat, de asemenea, necesitatea de a încorpora standarde cuprinzătoare de guvernanță în cadrul sistemelor tradiționale:

“Infrastructura pieței financiare joacă un rol esențial în sprijinirea piețelor cripto, oferind protecția investitorilor, împiedicând fragmentarea pieței și oferind posibilitatea instituțiilor financiare să furnizeze servicii avansate în domeniul criptomonedelor și activelor digitale”

a subliniat Al Blooshi, Bursa de Valori Abu Dhabi (ADX).

El a adăugat că Bursa de Valori Abu Dhabi (ADX) îmbrățișează tehnologii inovatoare și caută în mod constant să profite de progresele fintech. Bursa din Abu Dhabi încearcă să optimizeze beneficiile oferite investitorilor și părților interesate.

Abu Dhabi, deschis la criptomonede

În ultimii ani, regiunea peninsulei arabe a exprimat deschidere spre criptomonede și spre produsele și tehnologiile aferente. În ianuarie, Abu Dhabi Global Market, un centru financiar internațional aflat în capitala EAU, a anunțat adoptarea unui cadru de reglementare pentru activitățile asociate criptomonedelor.  Acesta acoperă activitatea platformelor de tranzacționare și companiile care oferă servicii de custodie.

În cursul lunii septembrie, Autoritatea pentru Valorile Mobiliare și Mărfuri din EAU a aprobat un plan de adoptare a regulamentelor privind ofertele inițiale de monede (ICO). Autoritatea de reglementare recunoaște tokenurile emise ca securities. Lansarea primului exchange cripto înregistrat în Emiratele Arabe Unite a fost anunțată săptămâna aceasta.