Potrivit datelor oferite de Coin Dance, volumul tranzacțiilor cu Bitcoin în Venezuela a atins un nou record săptămâna trecută. Pe site-ul peer-to-peer LocalBitcoins, venezuelenii au cumpărat 1075 de BTC în 7 zile. Suma este cu 10 Bitcoin mai mare decât recordul anterior, stabilit în urmă cu două săptămâni.

Moneda locală a fost denominată recent, dar Bolivarul suveran își menține volatilitatea. Echivalentul celor 1075 de Bitcoin este de aproximativ 1.6 miliarde VES.

Cauzele care stau în spatele acestei creșteri sunt multiple. O combinație de inflație, controlul capitalului și lipsa valutelor străine continuă afecteze economia țării. Aceste aspecte înlătură capacitatea Venezuelei de a-și menține controlul asupra suveranității financiare cu moneda fiat.

Bitcoin, Petro și Dash

Guvernul local este hotărât să-i forțeze pe cetățeni să interacționeze cu noua sa criptomonedă Petro. Din păcate, stabilitatea acesteia este extrem de suspectă, după cum au remarcat majoritatea analiștilor.

Instigarea plăților obligatorii Petro pare, de asemenea, că a format o metodă de fortificare a prețurilor. Taxele pentru obținerea pașapoartelor au explodat în termen de VES. Autoritățile au început să accepte Petro luna trecută.

În această săptămână, presiunile internaționale s-au intensificat, iar SUA anunță sancțiuni asupra exporturilor de aur ale Venezuelei.

Între timp, Altcoin Dash, a anunțat lansarea unui nou proiect denumit Dash Text dedicat Venezuelei. Acesta urmărește să permită comercianților să accepte plăți DASH cu un telefon mobil simplu, ocolind necesitatea unui telefon inteligent și o conexiune la internet.

Coordonatorii proiectului Dash au anunțat că Venezuela este acum cea de-a doua cea mai mare piață a criptomonedei. Cu toate acestea, unii comentatori din comunitatea cripto nu privesc inițiativa Dash Text cu ochi buni.

Totuși, comercianții din țară continuă să extindă acceptarea criptomonedelor ca metodă de plată. Utilizatorii de pe Reddit au anunțat de exemplu că magazinul universal Traki accepta acum cinci criptomonede.