Bank of America a depus o cerere de brevet pentru un sistem de securitate „partiționat” pentru portofele cripto. Acesta oferă utilizatorilor niveluri diferite de acces la fondurile stocate, similar cu un portofel multi-sig.

Bazele proiectului incep din 2018 cand compania a declarat ca:

“există o necesitate pentru un mijloc sigur de stocare a cheilor private de criptografie, specificând că această metodă de stocare ar trebui să “reducă riscul” de furt al cheilor private ale unui utilizator”.

vinde bitcoin

Similar unui portofel digital

Aplicația descrie gestionarea monedei digitale cu o interfață portofel cu mai multe niveluri de acces într-o rețea descentralizată peer-to-peer. Utilizatorilor li se va solicita introducerea unei parole pentru fiecare nivel al portofelului, ca o telecomandă care poate deschide ușa mașinii, dar nu și portbagajul. Bank of America a explicat că este nevoie de o infrastructură de portofel digital mai bună, deoarece cheile private pot fi pierdute, iar sistemele ce folosesc terțe părți nu lasă utilizatorii să exercite un control complet asupra criptomonedelor.

„Prin intermediul interfeței portofelului digital, un utilizator al dispozitivului de calcul poate fi capabil să separe monedele digitale într-unul sau mai multe compartimente sau niveluri de stocare diferențiate. Fiecare pot fi securizate cu parolă și pot permite accesul numai la cantitatea de monedă digitală specificată de utilizator. “

Conceptual, propunerea seamănă cu anumite tipuri de portofele bitcoin cu mai multe semnături.

Bank of America este a doua cea mai mare bancă din SUA, cu sediul în Charlotte, NC. Banca a înregistrat până în prezent 36 de cereri de brevet blockchain.

Alte brevete recente depuse de bancă includ o propunere pentru „arhitectura de reglementare” blockchain și alta pentru un sistem de arhitectura blockchain ce ar optimiza performanța sistemului și stocarea datelor.