Compania Opera Ltd a anunțat că utilizatorii versiunii mobile a browserului din Norvegia, Suedia și Danemarca au acum posibilitatea de a achiziționa criptomonede. Opțiunea a fost pusă în practică în baza parteneriatului încheiat de Opera cu firma de brokeraj online suedeză Safello.

Opera a lansat portofelul de browser web "Web 3-ready" Android în luna decembrie a anului trecut. Produsul acceptă ETH și tokenuri ERC-20 și tokenuri colecționabile ERC-721 precum CryptoKitties. De asemenea, aplicația mobilă permite accesarea aplicațiilor descentralizate bazate pe ethereum sau dapps.

Prin noul parteneriat, Opera pentru Android permite tranzacții crypto-to-crypto, precum și plăți cu carduri de credit și de debit. De asemenea, utilizatorii au posibilitatea de a achiziționa criptomonede prin procesatoare de plăți locale precum Swish în Suedia.

"Credem că următoarea fază importantă pentru cripto va proveni din utilizarea lor și că pentru a ajunge la o adoptie mai largă, trebuie să fie ușor de cumpărat și ușor de folosit",

a declarat Charles Hamel, Product Lead for Crypto la Opera.

"Credem că browserul va fi punctul de intrare pentru aceste cazuri de utilizare. Datorită parteneriatului nostru cu Safello, facem încă un pas către această viziune. "

Tranzactii rapide cu Safello

Fondată în 2013 în Suedia, Safello este reglementată ca instituție financiară și înregistrată la Autoritatea de Supraveghere Financiară din Suedia. Soluția include verificarea identității utilizatorilor prin intermediul serviciilor bancare Norvegian Bankid și Danemarca Nemid.

Brokerajul online se concentrează pe viteza și ușurința de utilizare, promițând că procesul de cumpărare a criptomonedelor cu Safello durează mai puțin de un minut.

Frank Schuil, directorul executiv al Safello, a declarat:

"Cu brokerul Safello pe browserul mobil Opera pentru Android, atât utilizatorii noi, cât și cei experimentați pot acum să tranzacționeze cu ușurință criptomonedele în cel mai sigur și mai rapid mod posibil. Funcționalitatea de a achiziționa cripto este acum disponibilă prin câteva click-uri. "