Compania Square, specializată în plăți mobile anunță că tranzacțiile cu Bitcoin prin aplicația Cash App sunt disponibile acum în toate statele americane. Declarația a fost făcută de reprezentații companiei pe contul oficial de Twitter.

Compania Square a introdus opțiunea de tranzacționare cu Bitcoin în aplicație în noimebrie 2017. Prețul Bitcoin oferit în aplicație este calculat ca media valorii de pe marile exchange-uri, la care se adaugă comision variabil.

Inițial, opțiunea a fost disponibilă pentru un procent scăzut al utilizatorilor, însă succesul înregistrat a dus la extinderea acoperirii in luna ianuarie 2018.

Bitcoin trading a devenit disponibil pentru aproape toți utilizatorii, cu excepția statelor New York, Georgia, Hawaii și Wyoming. În aceste state, legislația cu privire la criptomonede a necesitat demersuri suplimentare pentru a putea fi incluse în aplicație.

În luna iunie, Square a obținut licența de operare în New York – așa numita BitLicense, iar în prezent achiziționarea de Bitcoin prin aplicație este disponibilă tuturor utilizatorilor.

Compania Square

A fost fondată în 2009 de CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, alături de Jim McKelvey, fost director al Federal Reserve Bank din St. Louis.

Compania comercializează mai multe produse de plăți software și hardware, printre care cititorul de carduri Square Contactless și Chip. Totodată s-a extins în servicii de mici dimensiuni. Amintim aici Capital Square – un program de finanțare, și Cash App – serviciul de plăți bazat pe aplicație mobilă.

Jack Dorsey s-a dovedit un susținător al Bitcoin. El este de părere că Internetul va adopta pe viitor o monedă unică și că aceasta va fi Bitcoin.

Square a înregistrat inițial unele pierderi după introducerea tranzacțiilor cu Bitcoin, însă le-a considerat insignifiante.

În trimestul 1, 2018, veniturile provenite din tranzacțiile cu Bitcoin prin Square Cash App au fost de 34 milioane dolari. În trimestrul doi însă, valoarea acestora ajunsese deja la 70 de milioane de dolari.