Bitcoin revine pe trend ascendent

Bitcoin revine pe trend ascendent, în ultimele 24 de ore înregistrând o creștere de aproape 5% și ajungând la valoarea de 6400$.

Majoritatea criptomonedelor de top i-au urmat exemplul, înregistrând creșteri între 3 și 5%, însă este necesară susținerea avântului timp de câteva zile pentru a recupera pierderile din ultima săptămână.

Analiștii avertizează că dominanța Bitcoin pe piață a ajuns la 54%. Acesta poate fi un semnal de alarmă pentru celalate criptomonede.

Președintele Xapo, Ted Rogers, apreciază că în viitorul apropiat,

”90% dintre monedele digitale listate de Coinmarketcap vor dispărea”

însă susținătorii încrezători că Bitcoin revine pe trend ascendent, pot profita de acestă oportunitate pentru a investi în BTC.

Co-fondatorul Ethereum nu își face griji din cauza scăderilor de preț

Co-fondatorul Ethereum Joseph Lubin a declarat că scăderea prețurilor nu va afecta dezvoltarea pieței cripto.

Lubin a subliniat că piața s-a confruntat cu cel puțin 6 perioade de volatilitate extremă. Totuși asta nu a împiedicat cu nimic evoluția generală. În opinia sa, aceste evoluții sunt provocate de speculatori și că nu reflectă avansul real al infrastructurii.

”Sunt de părere că există o corelație puternică între creșterea prețului și creșterea infrastructurii fundamentale în ecosistem și creșterea dezvoltării ecosistemului. Suntem probabil două ordine de mărime mai mari ca o comunitate de dezvoltatori decât am fost opt sau 10 luni în urmă.”

a declarat Lubin pentru Bloomberg.

Directorul CoinShares apreciază că prețul nu este un criteriu corect de evaluare a criptomonedelor

Meltem Demirors, director de strategie al companiei britanice Coinshares, este de părere că prețul este un instrument imperfect pentru evaluarea criptomonedelor.

Demirors a comparat valorile fluctuante pe care le înregistrează Bitcoin și Ethereum cu cele experimentate de companiile de tehnologie revoluționară. Referirea a fost  făcută la companii precum Amazon, Microsoft și Intel, la începutul mileniului.

Ea a explicat că mulți investitori din aceste companii au fost forțați să aștepte un deceniu sau mai mult pentru a vedea valoarea investițiilor lor.

Bitcoin se află într-o postură similară în prezent, deoarece majoritatea avântului a fost provocat de FOMO.

Obelisk promovează un upgrade care să elimine ASIC-urile din rețeaua Siacoin

Dezvoltatorii Obelisk au propus un nou cod care să elimine posibilitatea minării de Siacoin cu ajutorul ASIC-urilor produse de Bitmain.

Propunerea a fost făcută încă din luna iunie, însă teama că va provoca conflicte în comunitate a amânat adopția.

Sentimentul însă se schimbă, majoritatea developerilor din comunitate fiind de acord cu ideea eliminării ASIC-urilor Bitmain.

O altă criptomonedă de top, Monero, a realizat un upgrade similar la începutul anului.