Gwyneth Paltrow a devenit cea mai recentă celebritate care promovează criptomonedele, pe site-ul propriu numit Goop. Acesta a fost lansat cu aproximativ 10 ani în urmă și a crescut în popularitate cu sprijinul actriței. Dedicat în special articolelor de lifestyle, site-ul publică articole despre subiecte populare, inclusiv sfaturi despre bani.

Ultimul articol publicat în categoria ”Bani” se referă la criptomonede. Mai exact, este vorba despre un interviu cu Bill Barhydt, creatorul exchange-ului Abra.

Abra este un hibrid între portofel și exchange, specializat pentru utilizarea pe mobil. Acesta permite utilizatorilor să cumpere mai mult de 25 de criptomonede diferite.

Interviul despre “Basics of Bitcoin”

este prima mențiune despre Bitcoin pe Goop. Abra pare a fi potrivit pentru cititorii Goop, deoarece este ușor de utilizat și destinat începătorilor. De asemenea, permite achiziționarea de Bitcoin cu carduri de credit, opțiune ce nu este oferită de prea multe platforme. Abra permite utilizatorilor să păstreze custodia cheilor private. Acest fapt este rar printre aplicațiile de investiții prietenoase utilizatorilor.

În înterviu, Barhydt spune câteva lucruri interesante despre bitcoin și bani, în general. El atrage atenția asupra faptului că principala cauză a valorii USD este că este singura modalitate acceptabilă de a plăti impozite.

”În cele din urmă, orice are valoare, deoarece oamenii sunt de acord că are valoare. Banii emiși de guvern, cum ar fi dolarul american, au valoare deoarece suntem de acord cu asta, mai ales pentru că guvernul nostru acceptă plăți de datorii fiscale doar în banii proprii “.

El spune, de asemenea, că o utilizare viitoare Bitcoin va fi aceea de a permite celor din regiunile mai sărace să închirieze aparate scumpe. Aceasta este o abordare neobișnuită a criptomonedei, dar cu siguranță o aplicație valabilă a microtranzacțiilor. Apariția rețelei Lightning Network va facilita acest lucru, deoarece poate procesa chiar și tranzacții de un singur satoshi.

  “În cele din urmă, considerăm că tehnologia Bitcoin va fi utilizată pentru a permite oamenilor din piețele în curs de dezvoltare să închirieze electronice, cum ar fi mașini de spălat, frigidere, televizoare etc. Cumpărătorul va transmite pur și simplu o mică cantitate de Bitcoin în fiecare săptămână către portofelul vânzătorului și acest lucru va permite aparatului să funcționeze. Acest lucru nu este ușor posibil cu banii guvernamentali tradiționali și este o posibilitate puternică. “

Articolul publicat de Goop

și promovat pe Twitter de Gwyneth Paltrow reprezintă o altă etapă în adoptarea criptomonedelor. Faptul că o personalitate populară precum actrița acordă atenție subiectului va provoca interes din partea unui public cu un nivel de educație tehnică scăzut.

De asemenea, faptul că o revistă de lifestyle publică astfel de articole reprezintă un semnal că subiectul Bitcoin devine unul de zi cu zi.

Criptomonedele au transformat industria financiară și va continua să o facă. Pe măsură ce mai mulți oameni devin interesați, nevoia de explicații de bază pentru diferite grupuri de oameni va crește. Site-ul lui Gwyneth Paltrow și-a adus contribuția la această popularizare.