Google include blockchain-ul Ethereum în sistemul de analiză BigQuery

Google a anunțat că oferă posibilitatea de explorare a tranzacțiilor de pe blockchain-ul Ethereum prin intermediul Google BigQuery. Platforma oferă big data analytics pentru identificarea activității de pe blockchain, în funcție de preferințele clienților.

Gigantul software a justificat decizia prin nevoia pieței de a avea o privire de ansamblu și de detaliu asupra activității de pe blockchain-ul Ethereum. Până în prezent, majoritatea API-urilor existente ofereau doar servicii minore, precum verificarea balanței portofelelor.

Google Big Query prezintă opțiunea accesării datelor de ansamblu sau specializate din diferite proiecte sau tipuri de contracte smart. Platforma oferă totodată opțiunea sincronizării cu computerele ce rulează Parity și de extragere a tabelelor de rezultate prin intermediul Kaggle.

Reprezentanții Google afirmă că această nouă opțiune poate facilita identificarea nevoilor de upgrade din rețeaua Ethereum. Datele din blockchain-ul Bitcoin au fost integrate pe platformă în luna martie.

Bitcoin își continuă trendul ascendent, cu perspective de depășire a pragului de 7500$

Cea mai populară criptomonedă și-a continuat trendul ascendent în ultimele 24 de ore, depășind pragul de 7300$. Volumul se mențin peste 4 miliarde de dolari, ceea ce a determinat analiștii de de piață să fie optimiști cu privire la perspectivele de depășire a pragului de 7500$ în următoarele 48 de ore.

Majoritatea analiștilor tehnici sunt de părere că Bitcoin va reuși să se păstreze peste pragul de 7000$, însă evoluția viitoare depinde de menținerea volumelor de tranzacții la același nivel.

Între timp, celelalte criptomonede au evoluții mixte. Ethereum nu a reușit să depășească pragul de 300$, tranzacționându-se în prezent la apropae 290$.

Bitcoin Cash a crescut ușor, ajungând la 640$, în timp ce EOS are o evoluție stabilă, depășind 6.5$.

Dash, NEO și NEM au evoluții pozitive, înregistrând creșteri de 5-7%.

Evaluarea totală a pieței cripto se apropie din nou de valoarea de 240 miliarde de dolari.

Abra își extinde serviciile pentru Europa

Portofelul digital și exchange-ul Abra a anunțat că și-a extins serviciile pentru cetățenii Uniunii Europene.

În baza unei colaborări cu procesorul de plăți Coinify, locuitorii din Europa au acum posibilitatea de a transfera euro în conturile de pe platformă.

Abra oferă de asemenea posibilitatea de conversie a BTC și Litecoin în 28 de criptomonede prin intermediul aplicației. În plus, începând cu această lună, Abra oferă de asemenea posibilitatea de alimentare a conturilor cu Bitcoin Cash.

Anterior, clienții Abra aveau posibilitatea de a-și alimenta conturile doar prin transferuri bancare sau prin utilizarea cadrurilor de debit și de credit americane.

Justiția din Grecia a decis să-l extrădeze pe Alexander Vinnik în Rusia

Curtea Supremă de Justiție din Grecia a anunțat că fostul proprietar al BTC-e, Alexander Vinnik, va fi extrădat în Rusia. Cetățeanul rus este acuzat de mai multe instanțe de fraudă informatică, atât în Rusia, cât și în Statele Unite și Franța.

Vinnik a fost arestat în iulie 2017, în urma acuzațiilor de spălare de bani demonstrate de Departamentul de Justiție din SUA. Acesta a fost condamnat pentru fraudă și spălare de bani în valoare de 4 miliarde de dolari în Bitcoin.

Ulterior, Franța l-a acuzat de înșelarea a peste 100 de cetățeni francezi, iar Rusia îl investighează pentru fraudă în valoare de 667.000 ruble (paroximativ 10.000$).

Atât Rusia, cât și SUA și Franța au solicitat extrădarea cetățeanului rus. Justiția din Grecia însă a decis să îl trimită înapoi în Rusia.