Au rămas mai puțin de 10 zile până la hard fork-ul Bitcoin Cash ce are potențialul de a  diviza rețeaua. Update-ul este programat pentru 15 noiembrie, iar în prezent există două opțiuni de modificare a consensului.  Dezacord dintre cele două echipe de dezvoltatori, Bitcoin ABC și Bitcoin SV, ar putea conduce la o divizare a rețelei.

Majoritatea exchange-urilor și a furnizorilor de portofele și-au dezvăluit planurile de urgență pentru schimbarea viitoare a consensului.

Binance și Coinbase

Platformele de tranzacționare Coinbase și Binance au dezvăluit modul în care companiile intenționează să facă față situației. Binance a anunțat că intenționează să “sprijine hard fork-ul Bitcoin Cash” pe data de 2 noiembrie:

“Binance dorește să confirme sprijinul pentru viitorul hard fork Bitcoin Cash. Vom realiza un snapshot al tuturor soldurilor Bitcoin Cash la ora UNIX 1542300000, 2018/11/15 4:40:00 (UTC) “

a anunțat Binance.

“Depunerile și retragerile de numerar în numerar vor fi suspendate începând cu 2018/11/15 3:00:00 (UTC).”

După realizarea update-ului, platforma va publica un alt anunț referitor la reluarea activității. Exchange-ul a afirmat că utilizatorii Binance se pot referi la codul Github din 2018 BCH, publicat de echipa Bitcoin ABC.

Coinbase a publicat propriul anunț privind hard fork-ul Bitcoin Cash 12 ore mai târziu. Exchange-ul din San Francisco a detaliat că serviciul este

“pregătit să susțină foaia de parcurs publicată de la Bitcoincash.org”.

Coinbase a declarat că va întrerupe tranzacțiile BCH cu aproximativ o oră înainte de update.

Compania a explicat  clienților că pot fi siguri că fondurile lor vor rămâne în siguranță la Coinbase.

“În cazul puțin probabil că vor apărea multiple lanțuri viabile persistente după hard fork, Coinbase se va asigura că clienții au acces la fondurile lor pe fiecare lanț”

a subliniat organizația.

Poloniex și Kucoin

Pe 5 noiembrie, exchange-ul Poloniex, deținut de Circle Financial, și-a dezvăluit planurile de a susține hard fork-ul Bitcoin Cash. Exchange-ul va realiza un snapshot al tuturor soldurilor BCH înainte de update și va opri tranzacțiile BCH în timpul actualizării.

“După stabilizarea rețelei, vom face un anunț și vom reactiva depunerile și retragerile”

a explicat Poloniex. Platforma de tranzacționare a concluzionat că utilizatorii se pot referi și la foaia de parcurs Bitcoin ABC.

În aceeași zi, exchange-ul Kucoin a publicat un anunț similar.

“Depunerile și retragerile BCH vor fi suspendate la 23:00:00 pe 15 noiembrie 2018 (UTC + 8)”

a explicat platforma de tranzacționare.

Furnizorii de portofele Trezor și Cointext

Pe Twitter, portofelul hardware Trezor a explicat comunității cripto planul său pentru hard fork-ul Bitcoin Cash. Trezor a detaliat că serverul său rulează clientul Bitcoin ABC și va continua cu propunerea acestei  echipe de dezvoltare.

“Nu există protecție împotriva atacurilor replay, deci utilizatorii trebuie să ia măsuri pentru a împărți monedele pe alte lanțuri care ar putea apărea”, a subliniat Trezor. “Electron Cash susține Trezor și susține toate lanțurile, astfel încât utilizatorii pot selecta serverul care suportă lanțul pe care vor să-l folosească”.

Un alt furnizor de portofel BCH, Cointext, a publicat planuri de contingență în ceea ce privește upgrade-ul din 15 noiembrie. Furnizorul de portofel a declarat că toate numerele de acces Cointext BCH vor rămâne pe deplin disponibile utilizatorilor. Compania va citi din blockchain așa cum există pe noduri care rulează Bitcoin ABC și Bitcoin Unlimited.

“Cointext va difuza tranzacții astfel încât aceste tranzacții să aibă cea mai mare probabilitate de a fi acceptate de noduri care rulează fiecare set de reguli și care sunt exploatate în fiecare bloc de bloc din rețea”

a precizat organizația.

Centbee și Cashpay

Pe 5 octombrie, furnizorul de portofel BCH Centbee și-a prezentat planurile și a publicat un mesaj pe Medium despre situația de pe Twitter.

“Utilizatorii noștri își păstrează propriile chei private și nu vor fi afectați de hard fork-ul din 15 noiembrie”

a explicat Centbee pe site-ul social media.

“Susținem nodul Bitcoin SV și eforturile tuturor celor din comunitatea Bitcoin Cash care caută stabilitate”

a adaugat echipa.

Soluțiile Centbee și Cashpay au indicat suport pentru upgrade-ul propus de Bitcoin SV.

În plus,  Cashpay Solutions nu acceptă Bitcoin ABC, deși nu a făcut un anunț oficial în acest sens.

Comunitatea așteaptă și alte anunțuri referitoare la hard fork-ul Bitcoin Cash

În ansamblu, majoritatea exchange-urilor și furnizorilor de portofele și-au prezentat deja planurile. Bitcoin.com Wallet, Block Explorer și alte servicii rulează în prezent

“Bitcoin ABC 18.2 cu Bitcoin Unlimited 1.5.0.0 ca și clienți care alimentează serviciile”.

Dezvoltatorul Yours.org și al Money Button, Ryan X Charles, a publicat un videoclip despre pregătirile necesare pentru hard fork. Charles consideră că furnizorii de infrastructură ar trebui să sprijine ambele părți dacă există o divizare a rețelei.