Într-o postare pe blog publicată la sfârșitul săptămânii trecute, Richard Laycock, directorul adjunct al platformelor Departamentului pentru Muncă și Pensii (DWP), a spus că sunt planificate imbunătățiri în sistemele de plăți al autorității. Acestea urmăresc să asigure faptul că cei 20 de milioane de clienți „își primesc plățile la timp”.

„Pe măsură ce serviciile de plată avansează, acestea trebuie să fie eficiente, moderne, rapide, scalabile, flexibile, inovatoare și disponibile 24/7”,

a scris Laycock.

vinde bitcoin

Pentru a ține pasul cu schimbarea, DWP investighează mai multe tehnologii, inclusiv DLT.

„Începem să vedem primele implementări complete de producție DLT, cum ar fi One Pay FX de la Santander. Beneficiile includ reducerea timpului, a costurilor și a ratei de eșec asociate efectuării tranzacțiilor, în timp ce datele sunt stocate într-un registru imutabil sigur ”,

potrivit Laycock.

Imbunătățiri în sistemele de plăți

Departamentul urmează să-și reînnoiască arhitectura de plăți, prin introducerea

„celui mai mare set de modificări ale modului în care schemele de plată din Marea Britanie procesează plățile.”

Lansarea noilor sisteme este planificată pentru anul 2021. DWP va introduce un standard comun de mesaje de plată și va consolida scheme existente. De asemenea, se vor adăuga noi servicii de „suprapunere”, inclusiv „cererea de plată” și „confirmarea beneficiarului”.

Open banking – utilizarea API-urilor deschise pentru a permite dezvoltatorilor terți să construiască aplicații și servicii în jurul unei instituții bancare – oferă, de asemenea, o modalitate de a îmbunătăți aspectele serviciilor de plată ale DWP.

Laycock a declarat:

„Îmi doresc să luăm în considerare modul în care putem valorifica inovațiile de plată care apar din aceste tendințe și cum putem influența noua arhitectură a plăților pentru a ajuta la modelarea viitorului plăților în întregul guvern.”