Compania sud coreeană LG a aplicat pentru un patent pentru “ThinQ Wallet”, un portofel dedicat criptomonedelor.

Conform documentelor depuse, patentul se referă la servicii de tranzacții, mobile banking, ”emiterea de bani cibernetici” și ”aplicații software pentru plăți cu ajutorul telefonului mobil”.

Tranzactioneaza Bitcoin folosind Binance!

LG a folosit anterior marca înregistrată pentru un frigider inteligent lansat în 2011. De atunci, au fost lansate mai multe smartphone-uri sub marca ThinQ.

LG blockchain pentru lanțurile de aprovizionare

Producătorul de elctronice și electrocasnice are o filială dedicată dezvoltării de soluții blockchain, denumită LG CNS. Recent, compania a anunțat că va aplica tehnologia blockchain proprie pentru a promova transparența lanțului de aprovizionare pentru sistemul școlar. Mai exact, administrația școlilor va avea posibilitatea de a urmări alimentele utilizate în bufetele din școli cu ajutorul tehnologiei blockchain.

Cumpara masina cu Bitcoin

LG a testat cu succes o serie de aplicații de tip blockchain în ultimii doi ani. Compania a lansat un pilot în luna septembrie pentru un serviciu mobil de plăți internațional bazat pe blockchain prin intermediul companiei de telefonie LG Uplus. În luna iunie, LG a devenit unul dintre consilierii pentru blockchain-ul Klaytn lansat de gigantul Kakao din Coreea de Sud .

Competiție pentru utilizarea criptomonedelor pe mobil

Patentul solicitat de LG arată că, pe piețele asiatice, competiția între marii producători crește. În martie, Samsung a lansat smartphone-ul Galaxy S10 cu portofel cripto integrat. Ulterior, compania a anunțat că intenționează să extindă serviciile cripto și blockchain și la modele de telefon mai ieftine.

În mai, gigantul taiwanez de tehnologie de vârf, High Tech Computer (HTC), a introdus un portofel cripto ce permite swap-ul de tokenuri ERC20 în smartphone-ul Exodus 1. Acesta a fost lansat în parteneriatul cu exchange-ul Cyber Network, bazat pe Ethereum (ETH).

CryptoZZ