Odată cu adopția criptomonedelor, piața de Bitcoin ATM se extinde. Se preconizează că în următorii 5 ani, aceasta va înregistra o creștere de peste 50%.

Analiza a fost realizată de compania MarketsandMarkets și apreciază că valoarea totală a pieței de ATM va crește la 144.5 milioane de dolari până în 2023.

În prezent

Coin ATM Radar înregistrează 3650 de Bitcoin ATM ca nivel mondial, o creștere cu 150 față de luna anterioară. Din totalul acestora, un procent mai mare de jumătate oferă și alte criptomonede la tranzacționare, nu numai BTC.

De asemenea, piața a fost evaluată la 6.8 milioane de dolari anul trecut, în timp ce în 2018 înregistrează 16.3 milioane de dolari.

Studiul a relevat de asemenea că ATM-urile care oferă opțiunea de a cumpăra și vinde criptomonede vor deveni mai populare. În prezent, piața este dominată de ATM-urile care permit doar cumpărarea de criptomonede (62.49%).

În ce privește tipurile de automate, în prezent există pe piață trei variante: cu display, cu cod QR și de tip printer.

Cele cu display au cea mai prietenoasă interfață și prezintă avantajul că nu necesită keyboard sau alt tip de hardware. Ca atare, versiunile cu touchscreen au cel mai mare potențial pentru viitor.

În ce privește repartiția ATM-urilor la nivel internațional, piața este dominat de continentul american. 73% dintre echipamentele de acest tip sunt localizate în America de Nord (Statele Unite și Canada).

Principalul motiv din spatele acestei distribuții este climatul legal, care facilitează exploatarea ATM-urilor în aceste regiuni.

”Statele Unite vor continua să domenine piața de ATM-uri de criptomonede, datorită numărului mare de provideri pentru acest servicii. De asemenea, legislația din SUA facilitează investițiile în acest tip de hardware și software”

se menționează în raport.

”În 2017, Guvernul mexican a declarat Bitcoin legal și urmează să îl reglementeze prin legislația Fintech. De asemenea, Canada a înregistrat activitate extinsă în domesniul startup-urilor de criptomonede”.