Creșterea adopției criptomonedelor și în special a Bitcoin a dus la creșterea cererii pentru platforme de procesare plăți, atât din partea publicului cât și a comercianților. Avantajul principal oferit de acestea este că facilitează tranzacțiile și convertesc criptomonedele în valuta locală fără pierderi.

Unele platforme oferă atât opțiunea de plăți ocazionale, cât și sisteme automatizate de plăți programate.

Per ansamblu, utilizarea criptomonedele oferă avantaje semnificative precum:

• Taxele de tranzacționare sunt considerabil mai mici decât cele percepute de bănci și alte instituții financiare.
• Comercianții cu amănuntul au acces la o bază de clienți mai mare, deoarece oamenii își pot comanda produsele de oriunde din lume
• Toate comisioanele de tranzacționare sunt de obicei suportate de expeditor sau client
• Se înlătură complet nevoia de schimb valutar
• Reprezintă o opțiune de plată suplimentară, populară mai ales în rândul tinerilor
• Pentru comercianți, cheltuielile bancare lunare sunt reduse drastic, deoarece nu mai necesită contracte cu mai multe servicii de procesare a plăților
• Toate detaliile tranzacțiilor sunt înregistrate pentru totdeauna și imposibil de modificat. Disputele se pot rezolva rapid și este prevenită frauda
• Timpul de tranzacționare este în general rapid, ceea ce înseamnă că veți obține banii în decurs de 10 minute.

Așadar, care sunt cele mai populare și de încredere platforme de procesare a plăților cu criptomonede?

Coinbase

Este considerată cea mai sigură și securizată platformă de tip exchange din lume, ce oferă conversia din cripto în valută instant. Dezavantajul este că este serviciile sunt limitate la câteva țări – mai exact Statele Unite și Canada pentru moment.

Coingate

Coingate este un procesator de plăți excelent care permite comercianților cu amănuntul să accepte plăți atât în Bitcoin, cît și în aproximativ alte patruzeci de tokenuri.

De asemenea, permite plăți crypto-to-crypto, ceea ce înseamnă că cumpărătorii pot plăti cu Ethereum, ce este convertit în bitcoin la comerciant. Oferă de asemenea o aplicație mobilă de urmărire a plăților, care se procesează în 60 de minute. Comisionul perceput este de 1% pentru toate tranzacțiile efectuate pe platformă.

AlfaCoins

Comercianții pot utiliza AlfaCoins pentru plățile în Bitcoin, Ethereum și Litecoin și pot opta să convertească cripto în USD sau euro pentru retragere.

Serviciul este disponibil în toate țările cu excepția Coreei de Nord și Iran, iar comisionul de tranzacție este de 0.99%.

Shopify

Aceasta este una dintre cele mai mari platforme de e-commerce din lume și are deja integrată plata cu criptomonede. Din acest motiv, pentru comercianți, este cel mai simplu de utilizat procesator de plăți în cripto. Necesită doar crearea unui cont pe platformă, proces ce durează doar câteva ore.

Bitpay

Disponibil în 38 de țări, BitPay este unul dintre cele mai cunoscute servicii de plăți cu criptomonede. Pentru primele tranzacții (în valoare de 10.000$) nu se percepe comision, iar după comisionul este de 1%.

GoCoin

GoCoin oferă plug-in-uri ușor de integrat pe orice site de e-commerce și este unul dintre favoritele comercianților. Comisionul perceput este de 1% și are dezavantajul că fondurile pot fi retrase doar în USD.

BitcoinPay

Dedicat în special rezidenților din uniunea Europeană, BitcoinPay are cel mai mic comision de tranzacții de 0.8%. Retragerile se pot face în USD, Euro, lire sterline, lei și alte 25 de valute locale.

Plățile se pot efectua în portofelele digitale ale comercianților sau direct în contul bancar.

BitcoinPay poate fi ușor integrat în majoritatea platformelor de comerț electronic, ceea ce îl transformă într-un procesator perfect de plată pentru criptomonede pentru comercianții europeni.

Gourl

Acest procesator de plăți este perfect pentru comercianții care nu folosesc conturi bancare. Crearea unui cont necesită un portofel digital sau un card de debit.

Tranzacțiile efectuate prin intermediul acestui procesor sunt deseori anonime, făcându-l popular printre utilizatorii de criptomonede care preferă secretizarea tranzacțiilor.

Plățile sunt făcute în interval de un minut, însă comisionul poate ajunge la 3.5% în funcție de opțiunea selectată. Se pot procesa plăți în 13 criptomonede, printre care se numără Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Dash și Dogecoin.

Spicepay

Popular printre foștii clienți PayPal, procesatorul de plăți SpicePay, oferă servicii similare cu comision de 1%. Se integrează ușor în toate magazinele online și procesează plăți în Bitcoin, Ethereum și Litecoin.

Spectrocoin

Pe lîngă procesarea de plăți în Bitcoin, Spectrocoin oferă și un card de debit BTC și un portofel digital mobil. Poate fi integrat simplu pe platforme de e-commerce și plățile sunt instante. Oferă de asemenea și conversia în valuta fiat preferată.