Un nou server Minecraft permite jucătorilor să concureze pentru a găsi comori ascunse și a primi o recompensă în Bitcoin.

Cunoscut sub numele de SatoshiQuest, provocarea constă în a găsi un lot ascuns în „vaste peisaje Minecraft”. Utilizatorii plătesc 1$ în Bitcoin pentru o viață în joc. Taxele de înregistrare sunt distribuite către două portofele. 90% se vor îndrepta către o anumită adresă de portofel de comoară, care este acordată jucătorului care găsește primul loot. 10% sunt încasate de dezvoltatorii jocului.

Foloseste un browser cu recompense – Foloseste BRAVE!

Recompensa in Bitcoin pentru cel care gaseste comoara

Pentru a participa, utilizatorii trebuie să își configureze propriul portofel pe care îl pot folosi pentru a plăti viețile și pentru a primi câștigurile. Dacă doresc, pot conecta, de asemenea, un portofel extern la serverul de joc Minecraft.

Prima rundă de SatoshiQuest a început pe 26 ianuarie, iar jocul se resetează odată ce a fost găsită comoara. Serverul verifică prețul Bitcoin la fiecare 15 minute, actualizând automat taxa de participare pentru a o menține la 1$.

După găsirea comorii, câștigătorii primesc 85 la sută din sold, în timp ce restul de 5 la sută este păstrat până la următoarea rundă. Recompensa este plătită numai dacă soldul portofelului de comoară depășește taxa de tranzacție.

Proiectul este open source, codul fiind disponibil pe GitHub.

Peste 180 de milioane de exemplare ale Minecraft au fost vândute de la sfârșitul anului 2019, ceea ce îl face cel mai bine vândut joc video din istorie. Permite utilizatorilor să-și creeze propriile lumi pe propriile servere. Jocul a inclus deja premii în Bitcoin, cu serverele BitQuest și PlayMC, din 2014 și respectiv 2015. Ambele au integrat criptomoneda pentru a testa și educa utilizatorii despre monedele digitale.

CryptoZZ