Fostul membru al consiliului de administrație al IOTA, Sergey Invancheglo, a anunțat că va întreprinde acțiuni legale împotriva lui David Sønstebø, fondatorul IOTA. Sønstebø ar fi refuzat să îi transfere lui Invancheglo tokenurile mIOTA la care are dreptul. Disputa se învârte în jurul unei sume de 25 de milioane de mIOTA, adica un scandal de peste 7 milioane dolari.

”Notific comunitatea IOTA că nu voi mai colabora cu David Sønstebø și că voi lua legătura cu avocații mei pentru a obtine cele 25 de milioane de mIOTA de la el. El refuză să transfere tokenurile pentru a mă face să acționez în beneficiul său și împotriva mea.”

Sønstebø a răspuns rapid la acuzații, susținând că a fost descurajant să-și vadă partenerul său de șase ani acționând astfel. El a mai susținut că l-a apărat pe Invancheglo împotriva criticilor și controverselor în mai multe ocazii. Aparent însă, acesta este „incapabil să fie profesionist și este dispus să înjunghie pe oricine în spate ca să-și hrănească orgoliul.”

Pretul criptomonedei IOTA este in jurul valorii de 0,33 dolari si se poate tranzactiona pe Binance, atat in dolari cat si in Bitcoin.

Scandal de peste 7 milioane dolari in consiliul IOTA

Această dispută foarte publică pare că a provenit dintr-un proiect hardware distribuit la care lucraseră înainte de proiectul IOTA – Jinn.

„Îi doresc mult noroc în efortul său de a-și realiza viziunea personală – un adevărat MMO VR. În ceea ce privește relația personală și profesională: am terminat”,

a declarat Sønstebø.

Invancheglo a părăsit Fundația IOTA în iunie anul trecut, renunțând la poziția sa din Consiliul său de administrație. În prezent, fundația dezvoltă o implementare care să permită funcționarea IOTA fără un coordonator central – Coordicid.

Sønstebø a adăugat că va posta o explicație detaliată cu privire la evenimentele ce au provocat neințelegerea:

„Pe scurt: proiectul IOTA este prea matur și are un rol mult prea mare în lumea reală pentru a fi ținut ostatic de o singură persoană. Mai ales cineva care dorește ca întregul protocol să se conformeze ideii sale de VR-MMO”,

a spus el.

CryptoZZ