Platforma blockchain open source Waves a înființat o organizație non-profit numită Waves Association în Frankfurt, Germania. Aceasta va avea rolul de a asigura guvernanța eficientă pentru propriul ecosistem. Proiectul Web3 urmărește să sprijine dezvoltarea de DLT-uri, inclusiv protocoale blockchain publice și private.

Asociația Waves va fi reprezentată de zece membri ai comunității din șase țări diferite: Portugalia, Spania, Elveția, Germania, Olanda și Rusia.

Acesta va fi un organism independent care va defini prioritățile și direcțiile pentru dezvoltarea tehnologiilor Waves printr-un proces descentralizat de vot la ședințele Asociației.

Asociația Waves – Obiective 

Activitatea asociației se va derula în patru direcții majore:

  • Guvernare – implementarea deciziilor pe blockchain, cum ar fi votarea tuturor problemelor majore și actualizări, precum și dezvoltarea guvernării în stilul DAO în viitor.
  • Dezvoltarea tehnologiei – asociația va sprijini dezvoltarea protocolului și infrastructurii Waves, care include o rețea descentralizată, tehnologii și diverse instrumente de dezvoltare, cu accent pe tehnologia Waves de generație viitoare – Gravity Hub.
  • Dezvoltarea setului de instrumente blockchain – dezvoltarea comunității prin atragerea de noi dezvoltatori și permițând oricui să creeze propriile aplicații Waves.
  • Cercetare și educație – Colaborare activă cu universități, centre de cercetare, industrie și guverne din Europa și din întreaga lume.

Fondatorul Waves, Alexander Ivanov, care este și membru al asociației, numește lansarea Asociației Waves un pas important pentru ecosistemul companiei:

”Prin intermediul Asociației, vom putea crește numărul de dezvoltatori și utilizatori și, de asemenea, intenționăm să atragem pasionați de criptomonede, care dezvoltă alte tehnologii și soluții blockchain.”

Pretul criptomonedei waves este in jurul valorii de 1 dolar si se poate tranzactiona pe Binance, atat in dolari cat si in Bitcoin.

CryptoZZ