Șeful celei mai mari bănci de stat din Rusia, Sberbank, a estimat că adoptarea blockchain va avea loc la scară industrială în maxim doi ani.

În cadrul unei conferințe de presă, CEO-ul Sberbank, Herman Gref, a explicat că tehnologia intră în stadiul dezvoltării sale industriale:

“Hype-ul în jurul tehnologiei blcokchain s-a încheiat. În prezent, tehnologia intră în stadiul de dezvoltare industrială. Este nevoie de un an sau doi care să fie implementată la scară industrială. “

Gref a susținut că piețele globale “nu sunt încă pregătite” pentru adoptarea comercială pe scară largă a blocurilor, având în vedere “imaturitatea tehnologiei”.

La începutul lunii octombrie

Gref a făcut declarații similare pentru adoptarea blockchain. La momentul respectiv, el a prezis o perioadă mai generală, declarând că va fi “gata” în trei până la cinci ani. Afirmațiile respective nu au specificat însă la ce scară.

Sberbank este implicată activ în implementarea blockchain, alături de alte bănci și instituții rusești importante. În decembrie 2017, Sberbank a încheiat un parteneriat cu Serviciul Federal Antimonopol al Rusiei pentru a stoca documente și a transfera date pe blockchain.

Mai târziu, în luna iunie, Sberbank a încheiat un parteneriat cu Alfa Bank pentru a testa opțiunile de investiții pe bază de criptomonede pentru investitorii retail. Proiectul a făcut parte din “sandbox-ul de reglementare” al băncii centrale rusești.

Tranzactioneaza Bitcoin si Ethereum folosind LDV Bank!

Sberbank și Alfa Bank au optat pentru a începe să experimenteze produse bazate pe așa-numitele “active financiare digitale”. Activele au fost șase criptomonede – inclusiv Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum și Litecoin – care vor forma un portofoliu de investiții.

În luna octombrie, Sberbank a devenit consultant al gigantului de stat Rosseti, specializat pe energie, pentru a-l ajuta să implementeze soluții de tip blockchain.

O altă bancă rusească, filiala Raiffeisen Bank, a anunțat recent că va implementa blockchain pentru emiterea de ipoteci și garanții bancare digitale. Banca a anunțat că planifică extinderea implementării tehnologiei în alte domenii.

CryptoZZ