Aplicația Tippin a anunțat lasarea unei extensii Chrome care permite trimiterea de micro-plăți pe Twitter. Utilizatorii au posibilitatea de a oferi bacșișuri (tips) prin intermediul Lightning Network pentru autorii de tweets favoriți. Cu extensia activată, în interiorul fiecărui tweet, alături de butoanele mai cunoscute “like” și “retweet”, apare un mic simbol fulger.

Tippin este o aplicație în beta testing ce urmărește să sprijine adopția criptomonedelor prin popularizarea Lightning Network.

Conceptul dezvoltă o idee mai veche că plățile mici sunt unul dintre aspectele ce poate populariza utilizarea Bitcoin. O aplicație similară, Bitcoin ChangeTip, a fost la un moment dat o modalitate populară de a trimite plăți prin intermediul rețelelor sociale, dar a dispărut în 2016.

cryptocoin
Dezvoltatorul Tippin, Sergio Abril, a declarat:

“În opinia mea, bacșișurile vor fi incredibil de populare în rețeaua Lightning. Este pentru prima dată când putem trimite cantități mici de Bitcoin aproape fără nici un cost și putem face acest lucru incredibil de repede. “

Tippin ajuta adoptia Bitcoin

Pentru a primi bacșișurile, utilizatorii au nevoie de un cont Twitter și trebuie să instaleze aplicația Tippin. Ca atare, Tippin speră să profite de cripto utilizatorii Twitter pentru a stimula adopția criptomonedelor și dezvoltarea rețelei Lightning.

“Tippin a început un proiect personal de câteva luni în urmă, ca să mă ajute să înțeleg rețeaua Lightning. Popularitatea ideii a crescut și crește în continuarea, ajutând la adopție”,

a spus Abril.

Abril are idei pentru extinderea aplicației în viitor, inclusiv adăugarea de suport pentru alte platforme sociale. Pentru moment, aplicația este custodială, adică utilizatorii nu au control complet asupra fondurilor. Cu toate acestea, potrivit lui Abril, aplicația este mult mai ușor de utilizat în acest fel, dar dezvoltatoul planifică să analizeze și opțiunile non-custodiale.

“Bineînțeles, rețeaua Lightning se află încă în beta testing, așa că avem timp să dezvoltăm ideea până când va fi gata.”