Rețeaua Lightning Network oferă alternative la multe monede digitale prin intermediul aplicațiilor care facilitează microtranzacții cu Bitcoin. Așa numitele LApps au fost introduse cu ajutorul API-ului ”Lightning Charge” de la Blockstream.

Printre cele mai populare se numără portofelele, magazinele online și monetizarea conținutului.

Portofele Lightning Network

Din fericire, portofelele ușor de utilizat au proliferat în ultimul an, ceea ce înseamnă că nici măcar nu veți avea nevoie să configurați propriul nod Lightning Network.

Jucătorii timpurii precum Zap (iOS și Desktop) și Eclair (Android și Desktop) continuă să fie puternici. Sau puteți prefera noi opțiuni iOS și Android, cum ar fi Shango sau BlueWallet. Chiar și cele vechi ca Electrum (Desktop) au anunțat recent integrarea Lightning.

O listă cuprinzătoare este disponibilă pe site-ul Lightning network stores. Luați în considerare faptul că cele mai recent adăugate e posibil să includă bug-uri.

Magazine online

Din ce în ce mai multe magazine și piețe online integrează plățile Lightning.

CoinMall este o piață peer-to-peer, unde puteți cumpăra și vinde produse digitale cu taxe zero. Și Bitrefill este un popular magazin online care vinde reîncărcări mobile și o gamă largă de carduri cadou, cu care poți cumpăra aproape orice.

Recent, au început să se vândă carduri cadou pentru FastBitcoins de tip Azteco.

Monetizarea conținutului prin LApps

Unul dintre avantajele Lightning Network este abilitatea de a trimite și primi instantaneu microplăți. Acest lucru face posibil pentru creatorii de conținut să primească bitcoin (chiar și câțiva satoshis) pentru munca lor.

Scriitorii își pot publica lucrările pe site-ul Y’Alls, care percepe cititorilor o jumătate de cent per articol. Blogurile WordPress oferă opțiunea de utilizare a Lightning Publisher care permite cititorilor să vadă o previzualizare a postării, dar necesită o plată Lightning pentru a citi restul. Serverul BTCPay a anunțat un serviciu similar doar ieri.

Un alt blockstream LApp este FileBazaar, care vă permite să vindeți fișierele digitale printr-o interfață gratuită pentru magazin. Imaginile, videoclipurile, fișierele audio, fișierele pdf și textul pot fi stocate într-un director simplu, navigate, previzualizate și achiziționate.

Bacșișuri/tips

O altă utilizare populară pentru Lightning Network este pentru bacșișuri. Există mai multe aplicații care permit transferarea de fonduri pentru recompensarea de conținut. Printre cele mai populare sunt nanotip, LightningTip și tippin.me. CoinTippy este un alt serviciu care permite oferirea de recompense pe Reddit, Twitter, Telegram și Twitch.