Fundația Iota, compania din spatele criptomonedei IOTA (MIOTA), a anunțat un parteneriat cu incubatorul de start-up-uri Nova.

Conform comunicatului de presă, parteneriatul urmărește să finanțeze noi inițiative care utilizează platforma Iota prin programul “Iota Cofoundery”. Ținta sunt start-up-urile ce fac parte din incubatorul Nova, care se concentrează pe etapele timpurii ale start-up-urilor blockchain.

Programul acordă, de asemenea, startup-urilor selectate accesul la programul de mentorat Nova și la echipa tehnică de dezvoltatori. Nova oferă serviciile a peste 20 de consultanți specializați în diferite domenii, ce oferă sprijin start-up-urilor.

ro.exchange

Nova a raportat că a cofinanțat până în prezent peste 80 de start-up-uri bazate pe noile tehnologii, iar mai mult de jumătate dintre aceștia sunt încă activi după peste trei ani. Comunicatul de presă susține că, în medie, rata de supraviețuire a acestui tip de inițiative este de 10% după trei ani.

Tehnologia Tangle și asistență tehnică

“Iota Cofoundery” este un program ce oferă antreprenorilor spijin pentru ideile care ar putea utiliza tehnologia Tangle – blockchain-ul IOTA. Concentrându-se pe primele etape ale dezvoltării unui start-up, antreprenorii beneficiază de experiența dezvoltatorilor IOTA.

Tehnologia IOTA a fost dezvoltată pentru a alimenta Internet of Things (IoT), permițând micro-tranzacțiile rapide și sigure. În prezent, IOTA Tangle este utilizată într-o serie de industrii, cum ar fi rețele de sănătate, mobilitatea, lanțuri de comerț și lanțuri de aprovizionare globală, energie, orașe inteligente și telecomunicații, mass-media și noile tehnologii.

Inițiative de sprijinire a start-up-urilor

Mai multe companii blockchain de succes au optat pentru sprijinirea noilor inițiative, atât din punct de vedere financiar cât și tehnologic. De exemplu, Binance Labs, filiala de investiții a companiei Binance, derulează un program de tip incubator din 2018.

În noiembrie anul trecut, Tron a anunțat că va lansa un fond de investiții în proiectele blockchain specializate în gaming, denumit Tron Arcade.

Recent, incubatorul Ethereum Classic Labs, a prezentat o nouă echipa de dezvoltatori ETC denumită ETC Labs Core.