Anul 2018 a fost un “masacru” pentru piata cripto. Bitcoin a scazut de la 17000 de dolari la 3200 de dolari. Ethereum, a doua cea mai populara moneda, a scazut de la 1400 de dolari la 90 de dolari. Pe langa acestea, toata piata a suferit scaderi massive.

In ciuda acestor aspecte numarul de utilizatori si interesati cat si infrastructura si investitiile au crescut considerabil fata de 2017. Semnele sunt clare, ecosistemul de maturizeaza.

In Romania interesul creste

Statisticile noastre arata ca, comunitatea cripto in Romania a crescut cu cca 25% fata de anul precedent.

Grupurile de Facebook cat si cele de telegram au avut parte de toata reteta: discutii constructive, critici, barfe, certuri etc. Comunitatiile au semnalat nu numai cresteri cat si o educatie mult mai sanatoasa, in sensul ca schemele Ponzi si escrocherile marunte nu si-au mai gasit “clienti” in Romania.

Odata cu tehnologia a aparut o noua forma de finantare – Initial coin offering ICO. In acest an in Romania peste 20 de proiecte au fost finantate prin ICO. Semn ca romanii tin pasul cu tehnologiile noi care vor remodela viitorul economico-financiar.

Printre termenii cautați de romani pe Internet se numara multe cautari legate de pretul bitcoin. Cat costa o moneda bitcoin, cumpar bitcoin, cum vand bitcoin, preț bitcoin, pret ethereum, schimb de bitcoin, stiri bitcoin sunt doar cateva dintre cautarile romanilor.

Cautarile pe site-ul nostru arata ca intra noi valuri de interesați de piața criptomonedelor. Printre cele mai de top se numara pret Bitcoin, pret criptomonede, minare criptomonede, stiri bitcoin, ce este bitcoin. Romanii cauta si onecoin, carora de mult le-am pregatit un articol care speram noi sa ii faca sa stea departe si de proiect si de acest tip de “business”.

In crestere fata de anii precedenti se cauta locuri de munca in cripto unde pentru anul viitor revista noastra va pregateste o rubrica dedicata precum si multe alte suprize.

Multumim tuturor cititorilor nostri pentru sprijinul acordat la fel multumim si celor care ne-au criticat. Am crescut odata cu voi si va promitem ca vom continua. Speram la un an mai bun cu statistici cripto, pe toata linia, in crestere. Echipa Goana dupa Bitcoin va ureaza sarbatori fericite!