IBM a lansat un nou proiect blockchain, numit Trust Your Supplier (TYS), la care s-au asociat deja nume mari precum Lenovo, Nokia, Schneider Electric și Vodafone.

Rețeaua își propune să simplifice validarea furnizorilor, integrarea și gestionarea informațiilor despre ciclul de viață al produselor.

Eficientizarea procesului de contractare a furnizorilor

Metodele actuale de gestionare a furnizorilor implică procese manuale „greoaie”, ceea ce face dificilă verificarea identităților și urmărirea documentelor. Prin utilizarea tehnologiei blockchain, companiile urmăresc automatizarea proceselor, precum și reducerea riscului de fraudă și erori.

TYS se concentrează pe contractarea furnizorilor, care se referă la o gamă largă și variată de informații. Certificările ISO, datele bancare, certificările fiscale, certificatele de asigurare și alte date necesare pentru schimbul de comenzi și facturi.

„TYS creează un pașaport digital pentru identitatea furnizorului în rețeaua blockchain care permite acestora să partajeze informații cu orice cumpărător autorizat din rețea”,

a declarat IBM.

Rețeau funcțională cu participanți majori

În general, un nou proiect blockchain începe cu un pilot ce se derulează pentru perioade lungi de timp. În acest caz, însă, Trust Your Supplier de la IBM este o rețea funcțională deja. Gigantul de tehnologie are peste 18.500 de furnizori și folosește această platformă pentru a gestiona 4.000 dintre ei.

IBM a spus că se așteaptă să reducă cu 70-80 la sută timpul de contractare a noilor furnizor, cu o reducere potențială de 50 la sută a costurilor administrative în cadrul activității sale proprii.

TYS este în prezent limitată la participanții existenți, cu planuri pentru a deveni disponibilă comercial în trimestrul 3 al acestui an.

Producătorul de bere Anheuser-Busch InBev, compania farmaceutică GlaxoSmithKline, Cisco și Schneider Electric sunt alți participanți fondatori ai rețelei.

carscenter-accepta-bitcoin

Pașaportul digital este adaptat în mod specific Trust Your Supplier, dar a fost creat pentru a putea fi interconectat cu alte sisteme. De exemplu, poate fi integrat în TradeLens, ecosistemul de transport de marfă IBM lansat împreună cu Maersk în 2018.

„Este importantă pentru noi noțiunea de interoperabilitate între rețelele blockchain – pornim de la ideea că rețelele se pot extinde pentru a ajuta dezvoltarea economiei.”