Ubisoft, dezvoltatorul jocurilor video Assassin’s Creed și Prince of Persia a intrat oficial în industria blockchain. Compania a anunțat că a încheiat un parteneriat cu Ultra, o platformă de distribuție a jocurilor blockchain. Ubisoft va funcționa ca producător de blocuri pe testnet-ul UOS Ultra, un blockchain ramificat din EOSIO. Rețeaua principală este programată să fie lansată live anul viitor.

Platforma Ultra va permite tranzacționarea cu ușurință a jocurilor și a altor active digitale tranzacționabile pe blockchain, lăsând înregistrări imuabile de proprietate. Ubisoft a recunoscut importanța tehnologiei blockchain pentru industria de gaming și a început să investigheze aplicabilitatea sa.

Potrivit directorului inițiativei blockchain de la Ubisoft, Nicolas Pouard, oferta blockchain Ultra crește valoarea pe care jucătorii o pot obține din jocuri:

„Echipa noastră de la Laboratorul de inovație strategică consideră este important să sprijinim toate cazurile de utilizare a blockchain care aduc valoare jucătorilor. Ultra oferă o soluție care face acest lucru. În această primă perioadă de încercare de colaborare, sperăm să-i ajutăm să-l aducă la o scară mai mare și să experimenteze posibilitățile pe care blockchain le deschide pentru industria de gaming. “

Ubisoft nu vrea sa piarda trenul

În calitatea sa de producător de blocuri pe rețeaua UOS Ultra, Ubisoft va autentifica tranzacțiile și va putea să contribuie la buna sa funcționare. Aceste tranzacții includ și toate transferurile și plățile în joc.

Alți producători de blocuri anunțati de Ultra includ comunitățile de dezvoltare EOS – EOS New York și EOS Rio, precum și exchange-ul cripto Bitfinex.

Fondatorul și CEO-ul Ultra Nicolas Gilot a subliniat că parteneriatul este axat pe îmbunătățirea relațiilor dintre jucători și dezvoltatori.

„Misiunea noastră este de a revoluția industria de gaming, punând puterea înapoi în mâinile dezvoltatorilor și jucătorilor. Deschidem calea către o platformă de publicare a jocurilor de primă clasă și nu am putea face acest lucru fără sprijinul unor companii precum Ubisoft ”,

a spus el.

CryptoZZ