Industria de gaming s-a demonstrat a fi extrem de deschisă pentru integrarea noilor tehnologii. Acest aspect reprezintă o oportunitate majoră pentru adopția criptomonedelor.
David Waroquier, partener la Mangrove Capital Partners, a excplicat:

“Creșterea masivă a popularității esportului, combinat cu faptul că jucătorii acceptă ușor cele mai noi tipuri de tehnologie, creează oportunitatea perfectă pentru blockchain. Folosind contracte inteligente pentru câștigurile de la turnee, salariile jucătorilor și banii de sponsorizare se creează ecosistemul perfect pentru ca industria de esports să își mențină creșterea “.

O industrie ce generează un miliard de dolari

Anul trecut, Campionatul Mondial de League of Legends a reușit să adune un premiu de 2,4 milioane de dolari pentru câștigători. Gaming a învins pe Fnatic cu 3-0 și a primit această sumă, iar turneul a fost urmărit de o audiență globală de entuziaști și jucători.

Piața de esport valoarează peste 1 miliard de dolari și atrage atenția unui număr mare de participanți. Există sute de mii de persoane care urmăresc evenimentele live de DOTA, Halo și League of Legends. Câștigătorii acestor evenimente tind să primească sume mari de bani, mult mai mult decât alte evenimente “reale”.

Integrarea cripto în esports

Dreamteam, o platformă de team-building dedicată esports, a încheiat un acord de 5 milioane de dolari cu Mangrove Capital Partners. Platofrma are de asemenea partenerate cu alți membri importanți ai comunității de gaming precum Fnatic.

Ripple a dezvăluit recent că va oferi 100 de milioane de dolari pentru extinderea jocurilor bazate pe blockchain. Brett Seyler, ofițerul șef de platformă de la Forte, a menționat că gaming-ul reprezintă o industrie de 140 de miliarde de dolari care este bazată pe microtranzacții.

Tron (TRX) a decis, de asemenea, să creeze un fond de jocuri de 100 milioane USD numit Tron Arcade. Principala intenție este de a promova adoptarea în masă a tehnologiei blockchain. Pentru Fundația Tron, o modalitate bună de a extinde impactul blockchain este conectarea acestuia la industria de gaming.

In Romania, Universal Games Token urmărește să integreze tehnologia blockchain în această industrie în dezvoltare. Proiectul planifică să dezvolte instrumente care să permită creatorilor de jocuri, serverelor și comunităților să gestioneze bunuri virtuale pe mai multe platforme.

Rămâne de văzut care este efectul pe care monedele virtuale l-ar putea avea în industria jocurilor. Tehnologia Blockchain poate oferi caracteristici de joc care nu pot fi realizate prin intermediul rețelelor centralizate.