Infrastructura dedicată fermelor de minare din Statele Unite continuă să crească în ritm accelerat.
Ultima companie ce a dat în funcțiune o locație este Compute North, cu o fermă cu capacitate de 100 MW în Nebraska.

„Locația este creată pentru a găzdui utilizatorii de capacitate mare, cu consum de peste 1 MW, oferind colocări accesibile, fiabile și sigure pentru clienți de pe tot globul”,

se arată în comunicatul de presă.

„Combinația de putere și conectivitate cu costurile reduse de energie ale locației face ca acesta să poată gestiona eficient activități precum blockchain, machine learning, minarea de criptomonede și multe altele.”

Noul centru de colocare de la Compute North se află în orașul Kearney, Nebraska, și va fi a treia unitate deținută și operată de firmă. Celelalte ferme sunt situate în Texas și Dakota de Sud. Ferma oferă prețuri la electricitate foarte reduse, de doar 0.1004$ per kilowatt-oră.

Compute North găzduiește deja companii de minare de cripto ce folosesc echipamente produse de Bitmain, Whatsminer, Canaan și altele.

Minerii din SUA, din ce în ce mai numeroși

Sectorul de minare cripto a fost dominat de multă vreme din China, datorită accesului său la energie electrică ieftină și hardware la prețuri accesibile. Statele Unite câștigă însă teren în ultimul timp.

De exemplu, în octombrie 2019, Bitmain a deschis o fermă de minare de 50 MW în Texas. Tot în acest stat, Layer1 a obținut finanțare de 50 de milioane de dolari pentru construirea de echipamente de minare și a unei ferme specializate.

În noiembrie, Whinstone US Inc. și Northern Bitcoin AG și-au anunțat intenția de a înființa o fermă minieră bitcoin de 1 gigawatt în Louisiana. Aceasta ar putea deveni „cea mai mare unitate minieră bitcoin din lume”.

CryptoZZ