Ethereum Alliance și Hyperledger se asociază pentru implementarea de standarde în industria blockchain

Proiectul Hyperledger și Enterprise Ethereum Alliance (EEA) au convenit să colaboreze pentru a crea standarde comune în spațiul blockchain.

De asemenea, cele două organizații doresc să faciliteze colaborările din cadrul comunității pentru a stimula dezvoltarea de aplicații.

EEA și Hyperledger reprezintă două dintre cele trei mari comunități de blockchain cu cea mai mare influență. Ecosistemul R3 Corda este cel de-al treilea.

Dacă această colaborare își va îndeplini obiectivele, există înclusiv posibilitatea de conectare între cele două blockchain-uri. Aceasta este una dintre cele mai complexe probleme din prezent.

În ce privește R3, poziția adoptată pare una de competitor, nu colaborator. Directorul executiv al EEA Ron Resnik este de părere că există o diferență majoră de concept cînd vine vorba de platforma Corda și R3.

“Cu o soluție aflată în proprietate, cum ar fi R3, trebuie să cumperi ceva de la ei. Nu este un concept open source și din acest punct de vedere nu seamănă deloc cu Hyperledger”

a spus Resnick.

Cu toate acestea, R3 a fost invitată să se alăture asociației, însă până în prezent nu a oferit un răspuns.

Septembrie, cea mai puțin volatilă lună din iulie 2017

Luna septembrie a reprezentat o perioadă de volatilitate scăzută pentru Bitcoin, valoarea sa variind cu doar 1500$. Ultima dată când prețul a înregistrat o stabilitate similară a fost iulie 2017, când oscilația a fost de doar 1100$.

Analiștii consideră că piața are potențialul de a merge în orice direcție, deoarece nu există în prezent o evoluție clară.

În orice caz, majoritatea dintre aceștia sunt de acord că Bitcoin se va menține peste valoarea de 6000$. În prezent, BTC se tranzacționează sub 6600$.

Majoritatea celorlalte criptomonede s-au menținut la niveluri similare cu cele de ieri, cu o ușoară tendință de scădere.

Google modifică criteriile pentru extensiile de Chrome

După numeroase reclamații cu privire la extensii malițioase de Chrome ce minează criptomonede sau compromit securitatea utilizatorilor, Google a decis să modifice criteriile pentru extensiile și add-on-urile de broswer disponibile în Web Store.

Accesul acestor extensii va fi limitat începând cu versiunea Chrome 70, fiind obligate să ceară permisiunea de fiecare dată când accesează un site.

De asemenea, Google a avertizat că va verifica toate extensiile ce necesită permisiuni extinse și pe cele care utilizează coduri suspecte sau ascunse.

LinkedIn clasează Blockchain.com în topul celor mai căutați angajatori din Marea Britanie

Rețeaua de social media profesională LinkedIn a realizat un top al celor mai căutați angajatori din Marea Britanie. Furnizorul de portofele digitale Blockchain.com se clasează în top 10.

Cunoscută anterior sub numele de Blockchain.info, compania specializată în furnizarea de date cu privire la criptomonede a derulat o campanie de recrutare în 2018.

Printre calitățile apeciate de candidați, LinkedIn a subliniat “avantajele oferite de Blockchain.com, cum ar fi mâncarea gratuită și programul flexibil”, politica de vacanță nelimitată și schema de bonus pentru angajații plătiți în Bitcoin.