Aplicația de brokeraj Robinhood, una din cele mai populare actualmente, a anunțat includerea criptomonedei Ethereum Classic (ETC) pe platformă. Aceasta este cea de-a șasea monedă digitală adăugată.

Compania în valoare de 5,5 miliarde de dolari a anunțat lunea aceasta suportul pentru Ethereum Classic. Este oferită investitorilor din statele americane eligibile abilitatea de a adăuga în portofolii ETC. Acestia o pot face împreună cu instrumentele de investiții tradiționale de pe piața de capital.

Aplicatia de brokeraj Robinhood a extins serviciile de tranzacționare cu comision zero în mai multe state americane. A obținut licențe de transfer monetar în fiecare jurisdictie individuala.

In prezent, serviciu este disponibil investitorilor din 19 state, cele mai recent adăugate fiind Iowa și Georgia.

Serviciul s-a lansat inițial cu suport pentru bitcoin (BTC) și ethereum (ETH). S-a dezvoltat apoi gradual prin adăugarea criptomonedelor bitcoin cash (BCH), litecoin (LTC) și dogecoin (DOGE).

Utilizatorii au posibilitatea de a monitoriza alte 10  criptomonede,  existând posibilitate ca acestea să fie adăugate aplicației în viitorul apropiat.

Decizia firmei de brokeraj Robinhood

Pentru listarea Ethereum Classic a fost determinată și de anunțul similar realizat de rivalul Coinbase. Acesta din urmă este cel mai mare exchange de criptomonede din SUA.

Coinbase publicase decizia de a lista ETC pe platformă înainte de anunțul Robinhood. Totusi cea de-a doua aplicație a reușit implementarea noii criptomonede înaintea lor.

Rivalitatea dintre cele două companii este alimentată de intențiile Robinhood de a lansa propriul portofel de criptomonede. Acesta este un serviciu deja disponibil din partea Coinbase.

Robinhood a reușit să acumuleze 363 de milioane de dolari în ultima rundă de finanțare derulată luna trecută.

Ambele firme vor trebui să ia în considerare și nou-lansată platformă Voyager. Aceasta este dezvoltată de un grup de brokeri și tehnicieni veterani proveniți din companiile E*Trade și Uber.

Voyager afirmă că se va lansa de la început cu suport pentru 15 criptomonede. Sistemul lor de trading va ajuta investitorii să achiziționeze criptomonedele la cel mai bun preț dintre cele 12 exchange-uri colaboratoare.