Apple a aprobat intrarea în AppStore a criptomonedei dash. Compania și-a retras decizia luată în 2016, când a scos din AppStore aplicațiile care integrau criptomoneda, inclusiv pe cele de portofel electronic. Cei de la Apple s-au răzgândit în urma cererilor primite.

Acum Dash poate fi integrat în aplicațiile iOS, inclusiv cele de portofel multi-blockchain și portofelul special dedicat (conform unui anunț oficial).

Un mare plus pentru Dash

Ryan Taylor, director la Dash Core, a spus că este important ca utilizatorii să aibă acces la fonduri pe diferite platforme, în special pe dispozitivele mobile.

”Plățile instant cu dash fac moneda ideală pentru plata la punctele de vânzare. Asta înseamnă că suportul pe telefoanele mobile pentru toți utilizatorii noștri este obligatorie. Faptul că Apple recunoaște acum cererea în creștere și importanța monedei arată că am făcut progrese și că am captat o audiență mai mare.”

Dezvoltatorii și companiile blockchain au trimis diferite portofele cu integrare dash către App Store. Cele mai multe dintre ele au fost respinse.

Apple are standarde riguroase

Taylor a spus că Apple încearcă să asigure securitatea utilizatorilor. După spusele lui, resping proiectele care nu au reputație. O serie de portofele dash care nu sunt oficiale și cărora nu li s-a făcut un audit serios au trecut însă de procesul de selecție. Acest lucru i-a făcut pe utilizatori să îți pună întrebări.

”Cei de la apple au fost dispuși să permită accesul monedelor digitale pe platformă. Asta înseamnă că și ei la rândul lor trebuie să facă un proces riguros de selecție. Ultimul pas al acestui proces a fost scrierea unui raport de șase pagini, trimis către App Store la începutul lui iunie. În raport am subliniat că valoarea monedei dash a crescut, la fel și cererea. Are capacitate de scalare și vine cu îmbunătățiri față de bitcoin ca monedă ideală pentru comerțul electronic.

Cei de la dash scot în evidență avantajele

Cei de la dash încearcă de mai multă vreme să intre din nou în magazinul de aplicații de la Apple. În tot acest timp, au făcut toate eforturile să convingă că dash este o monedă superioară celorlalte fise de pe piață.

Taylor nu a ratat ocazia să promoveze cu această ocazie portofelul oficial dezvoltat de echipa Dash Core. Acesta este deja disponibil în App Store, iar Taylor a spus că o versiune numită Dash Wallet este gata de multă vreme și așteaptă să fie aprobată.

Dash urmează să investească mai mult în portofelul iOS. Versiunea inițială va include suport pentru plățile InstantSend. În următoarele luni, echipa de dezvoltatori va veni cu funcționalități noi.