Pe data de 9 octombrie, platforma Binance a anunțat patru criptomonede delistate – Bytecoin (BCN), ChatCoin (CHAT), Iconomi (ICN) și Triggers (TRIG). Decizia a provocat o scădere drastică a prețurilor acestora, demonstrând dependența tokenurilor de platformele de tip exchange.

În comunicatul de presă, echipa și-a afirmat dedicarea pentru a asigura securitatea clienților și a utilizatorilor. Pentru a menține acest nivel de siguranță a utilizatorilor, echipa efectuează periodic revizuiri cuprinzătoare a activelor digitale listate pe platformă.

Aceștia au menționat, de asemenea, că, atunci când anumite monede sau tokenuri scad sub un anumit nivel de calitate, ele sunt revizuite în profunzime sau delistate. Această practică le permite să mențină o anumită calitate atunci când vine vorba de criptomonedele listate pe platformă.

Efectul anunțului Binance

a fost semnificativ asupra prețurilor tokenurilor în cauza, acestea înregistrând scăderi între 30 și 50% în câteva ore.

ChatCoin (CHAT) a scăzut cu 30% de la anunțul de radiere. Tranzacțiile de pe Binance reprezenta 4.9 milioane dolari din volumul total al monedei CHAT de 7.54 milioane dolari.

Bytecoin (BCN) a înregistrat un declin de aproape 25% de la anunț. Platforma Binance este responsabilă pentru 10.85 milioane dolari din volumul de tranzacționare de 18.73 milioane dolari a tokenului.

Triggers (TRIG) a înregistrat un declin de aproape 49% de la anunț, în special în contextul în care toate tranzacțiile cu TRIG se efectuau pe acestă platformă. Market cap-ul TRIG este de 9,82 milioane de dolari.

Iconomi (ICN) a înregistrat un declin de aproape 9% de la anunț, însă și-a revenit relativ repede. Binance realizează 1.25 milioane dolari din volumul de tranzacționare de 1.65 milioane dolari a monedei pentru ultimele 24 de ore.

Deși nu au dezvăluit oficial motivele eliminării celor patru tokenuri, reprezentanții platformei au menționat în mod indirect că proiectele au scăzut într-un fel sub standardele lor ideale de calitate.

Printre elementele pe care echipa Binance le ia în considerare atunci când evaluează calitatea tokenurilor sunt:

  • Angajamentul echipei față de proiect
  • Calitatea și nivelul activității de dezvoltare
  • Stabilitatea contractului de rețea/smart
  • Nivelul de comunicare și activitate publică
  • Nivelul de reacție față de verificările periodice realizate de platformă
  • Dovada comportamentului lipsit de etică/fraudulos
  • Contribuția la un ecosistem cripto sănătos și durabil