Trend explorerul Google relatează că, săptămâna aceasta, numărul de căutări conținând cuvântul-cheie „Bitcoin”  a înregistrat cel mai mare nivel din Aprilie și până în prezent.

Numărul exact de căutări din această săptămână nu este clar, dar datele Google dezvăluie că în ultimele trei zile, căutarile ce conțin Bitcoin au înregistrat o creștere semnificativă.

Față de volumul maxim înregistrat în săptămâna 23 Decembrie 2017, săptămâna aceasta a înregistrat un nivel de 17%.

La acel moment, Bitcoin era cotat în jurul valorii maxime de $20.000. În prezent, Bitcoin valoarează puțin peste 4000$, conform datelor Coinmarketcap.

Datele Google Trends relevă că cele mai multe căutări sunt realizate în Nigeria, Africa de Sud și Austria, în această ordine. Este interesant faptul că Statele Unite s-au clasat abia pe locul 19 în topul regiunilor evaluate.

Cel mai crescut nivel de căutări Google despre bitcoin din ultimele 7 luni nu ar trebui să fie surprinzător. Valoarea criptomonedei a fost în scădere pentru a 13-a lună consecutivă, ajungând sub media de $4.000. Datele mai arată şi că în ziua de 24 Noiembrie, în care bitcoin s-a încadrat în valori de $3.000, numărul de căutări s-a dublat.

De multă vreme se speculează că trendurile căutărilor Google sunt corelate cu preţul bitcoin

ceea ce sugerează că o creştere a numărului de căutări iî poate influenţa preţul în viitor.

Un studiu realizat in 2017 de către Willy Woo arată că tendinţele în căutări pot fi folosite pentru a detecta atât cele mai bune perioade pentru achiziţionarea de criptomonede, cât şi bule speculative.

Căutarea “BTC USD” servește ca un proxy pentru angajarea utilizatorilor activi de Bitcoin, deoarece aceștia verifică prețul zilnic.

Atunci când nivelele de angajare sunt mari, utilizatorii Bitcoin verifică prețul zilnic al monedei lor favorite. Dacă nivelurile angajamentului sunt prea mari, atunci se poate considera că se manifestă o bulă și este un moment bun pentru a vinde Bitcoin.

Cu alte cuvinte, perioadele în care bitcoinul nu apare în căutări, s-au dovedit a fi cele mai oportune la nivel financiar. Perioadele în care criptomoneda apare într-un volum mare de căutări semnalează că bitcoin se află într-o bulă şi este posibil ca valoarea să îi scadă curând.