Producătorul de electronice Sirin Labs a anunțat că noul telefon blockchain Finney va fi lansat azi, 29 noiembrie. Compania bazată în Elveția a realizat un ICO în decembrie 2017, în baza căruia a strâns 157 de milioane de dolari. Aceste fonduri au fost utilizate pentru dezvoltarea unui smartphone denumit Finney, ce va fi disponibil la prețul de 1000$.
Bazat pe sistemul de operare open-source (OS) dezvoltat de Sirin și Android, telefonul Finney va oferi un portofel cripto de cold storage pentru criptomonede. De asemenea, va furniza comunicații criptate securizate. Telefonul va conține, de asemenea, un serviciu de conversie a mărfurilor (TCS) care elimină necesitatea utlizării exchange-urilor externe prin conversia tokenurilor și criptomonedelor suportate.

Smartphone-ul Finney a fost fabricat și dezvoltat la grupul Foxconn Technology din Taiwan. Această companie produce și echipamente pentru Apple, Google, Cisco, Huawei și Amazon.

CEO-ul Sirin a declarat că noul telefon inteligent cu funcții de tip blockchain are scopul de a simplifica procesul de utilizare a rețelelor cripto și a rețelelor peer-to-peer. Fiind bazat pe sistemul de operare Android, va fi ușor de utilizat.

Telefonul a fost botezat după Hal Finney, prima persoană care a primit o tranzacție bitcoin. În 2016, compania Sirin a lansat și telefonul Solarin, care a costat 16.000 de dolari.

Finney are un aspect original – un ecran pop-up care este manifestarea fizică a straturilor multiple de securitate ale telefonului. Telefonul poate fi utilizat ca un telefon Android normal. Când se dorește accesarea criptomonedelor, se trece la o secțiune criptată securizată a software-ului.

Pentru a aproba o tranzacție, un al doilea ecran se poate glisa pentru a lansa un “portofel rece” care este păstrat separat de restul telefonului. Portofelul rece accesat prin ecranul mic este izolat de restul telefonului printr-un firewall. În teorie, acest aspect de securitate face telefonul aproape imposibil de compromis.

Promovarea smartphone-ului Finney va fi realizată de fotbalistul Lionel Messi. Sirin labs se așteaptă să vândă în jur de 10.000 de bucăți și planifică să construiască ulterior o rețea peer-to-peer între telefoane.

Sirin Finney specificații:

Qualcomm Snapdragon 845 processor

6GB RAM

128GB storage memory

SD Memory card slot

Android 8.1 Oreo

6-inch 18:9 screen

Extran de 1080×2160 pixeli

2-inch multi-touch safe screen

LTE CAT 12. 3XCA supporting 23 bands

CDMA200

UMTS

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac 2×2 MIMO

Bluetooth 5.0

NFC

Nano-SIM

Senzor de amprentă

baterie 3280mAh

12-megapixel f/1.8 camera

8-megapixel selfie camera