Platforma exchange Coinbase a anunțat că va oferi suport pentru criptomoneda stabilă USD Coin lansată recent de Circle. Compania declară că începând cu 23 octombrie clienții pot cumpăra, vinde, trimite și primi USD Coin, indiferent de rezidență. Singura excepție sunt rezidenții din New York, unde legislația este restrictivă.

USDC nu este listat în prezent pe Coinbase Pro – platforma ce oferă servicii pentru investitorii instituționali. Asta deși compania spune că va fi adăugată la această platformă “în următoarele săptămâni”.

Comentând decizia sa de a sprijini dolarul USDC, Coinbase a afirmat că monedele stabile bazate pe fiat ar putea contribui la dezvoltarea unui “sistem financiar mai deschis” și ar putea continua adoptarea aplicațiilor descentralizate (dApps):

“Avantajul unui dolar digital bazat pe blockchain, precum USDC, este că e mai ușor de programat. Poate fi trimis rapid, poate fi utilizat în dApps și poate fi stocat la nivel local mai ușor decât valuta tradițională în conturile bancare. Considerăm că aceasta este un pas important către un sistem financiar mai deschis”.

Coinbase a remarcat, că monedele stabile precum USD Coin sunt ideale în scopuri comerciale și pentru aplicații de comerț electronic. Plățile denominate în aceste tokenuri pot fi făcute în orice moment al zilei. Se elimină astfel riscurile inerente ale volatilității prețurilor asociate cu Bitcoin și alte criptomonede.

În prezent, criptomonedele stabile sunt folosite în principal ca proxy USD în tranzacționarea de criptomonede. În mod colectiv, criptomonedele stabile au un volum zilnic de tranzacționare de peste 2 miliarde USD. Dintre acestea, majoritatea tranzacțiilor sunt acoperite în prezent de controversatul Tether.

Odată cu adăugarea sprijinului pentru USD Coin

Coinbase se alătură echipei Circle ca membru fondator al Consorțiului CENTER. Această organizație guvernează emiterea USDC și a altor tokenuri bazate pe fiat pe care planifică să le lanseze în viitor.

Coinbase a colaborat deja cu Circle pentru a dezvolta tehnologia care stă la baza USD Coin. Aceasta este structurată ca un token ERC-20 pe rețeaua Ethereum.

Jeremy Allaire, co-fondator și CEO al Circle, a subliniat importanța creării unui activ care nu are niciun proprietar sau emitent.

“Colaborarea cu Coinbase, în baza căreia a fost creat CENTRE și a fost lansat USDC, consolidează valoarea unei criptomonede stabile standardizate și interoperabile. La fel ca standardele de internet, USDC nu este în prezent deținută de o singură companie, ci distribuită între participanții la rețea în conformitate cu reguli clare, reglementări și software colectiv “

a spus el.

“Când am început activitatea anul trecut, ne-am propus colaborarea cu un consorțiu de lideri din industrie pentru a stabili noi standarde pentru schimbului de valori global și contracte financiare. Am fost încântați să colaborăm cu Coinbase la CENTRE și suntem bucuroși să primim mai mulți parteneri care împărtășesc această viziune.”