Fundația NEM a anunțat că nu mai urmărește criptomonedele furate de la schimbul Coincheck.

Organizația, cu sediul central în Singapore, a comunicat că a oferit autorităților toate informațiile din investigațiile făcute. Nu explică decizia de a încheia eforturile de recuperare a banilor. Conform estimatelor, jumătate din fisele NEM care au dispărut ca urmare a atacului au fost spălate pe darknet.

Urmărirea a oferit date valoroase pentru investigație

Fundația NEM.io, creată pentru a promova moneda NEM, a încheiat urmărirea monedelor furate în urma atacului hackerilor. Schimbul japonez a pierdut undeva la 58 de miliarde de yeni în NEM (echivalentul a jumătate de miliard de dolari), în luna ianuarie, când au fost atacați de hackeri. Fundația din Singapore a dezvoltat tehnologie specială pentru a identifica conturile către care a fost trimisă criptomoneda.

Tranzactioneaza criptomonede folosind Binance!

Marți, fundația a comunicat că din eforturile lor au obținut niște informații „valoroase pentru investigație” pe care le-au pus la dispoziția autorităților care se ocupă  de caz. Cu toate acestea, organizația nu a dat mai multe detalii despre motivele din spatele deciziei de a opri urmărirea.

Rapoartele recente sugerează că o mare parte din criptomonedele furate de la schimbul Coincheck sunt probabil pierdute definitiv. Un expert în securitate a spus că hackerii au convertit cam jumătate din monedele furate în alte criptomonede sau în fiat. Masanori Kusunoki, director tehnic la Japan Digital Design, pretinde că aceștia au fost spălați pe siteurile de pe darknet.

Kusonoki crede de asemenea că  site-ul este încă folosit pentru a procesa tranzacțiile. Crede că e tot mai greu să urmărească aceste transferuri și să găsească monedele furate. La o săptămână după atac, Fundația NEM a spus că nu s-au făcut încercări să se schimbe monedele la alte schimburi.

Recuperarea

Săptămâni la rând, cei de la Coincheck au încercat să își revină după unul din cele mai mari atacuri. Schimbul japonez a returnat deja o parte din bani (440 de milioane de dolari) pentru a compensa undeva la 260 000 de clienți care au pierdut fonduri. S-au pregătit de asemenea măsuri pentru a îmbunătăți securitatea iar cei de la Coincheck au informat autoritățile în legătură cu planurile pe care le au.

Platforma de trading a depus o aplicație la Agenția de Servicii Financiare din Japonia în luna septembrie, pentru a se înregistra după legea revizuită, care le cere reglementarea serviciilor de plăți pe teritoriul țării. Înregistrarea lor a fost amânată de atacul din ianuarie, dar și de faptul că cei de la Coincheck le permit clienților să rămână anonimi.

Presa japoneză a raportat săptămâna asta că schșimbul ar urma să scoată din listă monedele cu grad mare de anonimitate – monero, dash și zcash. Conform publicației Japan Times, schimbul a recunoscut că aceste criptomonede ridică riscuri care pot facililta spălarea de bani. Identificarea destinatarilor fondurilor transferate s-a dovedit imposibilă.

Coincheck a reluat tranzacțiile luni. Clienții nu mai pot să cumpere XMR, ZEC și DASH, dar platforma ar putea să le ofere opțiunea de a vinde monedele la preț fix.CryptoZZ