Fundația Litecoin a încheiat un parteneriat cu Tokenpay Swiss AG pentru a achiziționa banca WEG Bank din Germania și a confirmat că au achiziționat deja 9.9% din acțiuni, cu opțiunea de a achiziționa 90% dintre acestea. Legea din Germania prevede că pentru achiziționarea a mai mult de 10% din acțiunile unei bănci este necesară obținerea de aprobări din partea partea autorităților de reglementare.

Conform declarației de presă publicate de TokenPay, WEG Bank va oferi ”tehnologia performantă și expertiza de marketing pentru Tokenpay și inițiativele blockchain dezvoltate”, precum Tpay Cryptocurrency, Efin Decentralized Exchange, Tokensuisse Asset Management, WEG Bank Fintech Platform și Multisignature Transaction Engine.

Charlie Lee, directorul executiv al Fundației Litecoin, a afirmat de asemenea că:

”Acest parteneriat oferă beneficii atât pentru Litecoin cât și pentru TokenPay. Așteptăm cu nerăbdare să integrăm Litecoin cu serviciile oferite de WEG Banck, astfel încât să simplificăm operațiunile de achiziționare și utilizare a LTC. De asemenea, Litecoin va oferi sprijin și pentru exchange-ul descentralizat Efin deținut de Tokenpay”.

Ecosistemul ce include blockchain-ul Tpay, WEG Bank, Tokensuisse și Fundația Litecoin are oportunitatea de a oferi soluții integrate pentru comercianți, precum și o bază de clienți excelentă pentru cardurile de debit bazate pe criptomonede.

Matthias von Hauff, fondatorul și CEO-ul WEG Bank AG a declarat:

”Parteneriatul cu instituții inovatoare, cum ar fi Tokenpay și Litecoin, poate părea suprinzător pentru o instituție foarte conservatoare ca noi, dar am examinat amănunțit și cu sârguință perspectivele unui viitor comun și am devenit convinși că viitorul bancar va face inevitabilă adoptarea unor astfel de metode de plată moderne. De aceea, suntem mândri că am colaborat cu cei mai buni din domeniu.”

Ca urmare a acestei știri, prețul Litecoin a depășit pragul de 80$ ieri, iar în prezent se tranzacționează la aproximativ 77$. Volumul de tranzacții se menține la aproximativ 2.8 miliarde de dolari în ultimele 24 de ore.