Actorul Johnny Depp a încheiat o colaborare cu platforma media TaTaTu pentru un număr nedeclarat de filme. Depp, renumit pentru personajul său în Pirații din Caraibe, va participa la proiectul blockchain prin intermediul companiei sale Infinitum Nihil.

Platforma TaTaTu

își dorește să devină ”Netflix pe blockchain” și a făcut demersuri semnificative pentru a implica vedete populare. Este o platformă care recompensează utilizatorii pentru vizionarea conținutului. Astfel, veniturile din publicitate sunt distribuite prin jetoanele TTU, ceea ce permite clienților să încarce mai mult conținut original.

Proiectul TaTaTu a fost lansat printr-un ICO la începutul acestui an și a reușit să acumuleze peste 500 milioane de dolari. Noua companie lucrează în prezent la un biopic Lamborghini în care vor juca Antonio Banderas și Alec Baldwin, precum și un alt film și două documentare. CEO-ul companiei,  Andrea Lervolino, deține de asemenea agenția media AMBI.

Johnny Depp s-a declarat încântat de asocierea cu compania cripto, declarând:

”În această epocă a divertismentului democratizat, admir etosul imaginativ al lui Andrea și aștept cu nerăbdare să colaborăm împreună într-o manieră eliberatoare și progresivă, care va fi în favoarea directorilor entităților noastre.”

La rândul său,  Andrea Lervolino a susținut:

“Johnny are capacitatea de a conceptualiza materialul într-un mod în care puțini pot. Spre deosebire de tradiționaliștii împovărați de formulele industriale convenționale care dictează proiectele care se fac, el are libertatea de a se implica în proiecte inovatoare. Pe măsură ce facem pași pentru a îmbrățișa descentralizarea, Johnny va fi un colaborator cheie alături de noi și suntem foarte entuziasmați să transformăm viziunile și instinctele noastre în povestiri pe care să le aducă la viață “.

În mod similar cu multe proiecte ICO, tokenul TTU a avut o evoluție foarte slabă în acest an. În august 2018, tokenul și-a atins valoarea maximă de aproximativ 0,81 dolari. A pierdut ulterior însă aproape 90% din valoarea sa. Tokenul se tranzacționează în prezent la aproximativ 0,13 dolari, potrivit datelor de la CoinMarketCap. Colaborarea cu un actor atât de popular precum Johnny Depp poate avea un efect pozitiv asupra proiectului.