Echipa de dezvoltatori a criptomonedei zcash a lansat un nou program care conține elemente de suport pentru următorul upgrade pe care plănuiesc să îl facă criptomonedei, numit Sapling. Acest upgrade urmează să aibă loc anul acesta.

Sapling nu este prima bifurcație hard pentru zcash. Acesta este Overwinter, care este programat pentru finelele lunii iunie. Actualizarea 1.1.1 pregătește regulile inițiale de consens, pentru a pregăti rețeaua de teste bazată pe Sapling, conform unui comunicat de presă publicat miercuri.

Echipa zcash a dezvăluit pentru prima oară detalii despre upgradeul Sapling în luna februarie a anului trecut. Sapling are ca scop să accelereze tranzacțiile în rețea. Le lipsește însă o activare a momentului blocului – esențialmente, blocul precis la care are loc bifurcația Sapling. Conform dezvoltatorilor, acestsa va fi inclus într-o actualizare de mai târziu.

„Pentru că activarea momentului nu a fost încă specificată pentru mainnet, versiunea 1.1.1 o să se comporte similar ca alte lansări de dinainte de upgradeul Sapling, chiar și după o activare viitoare a Sapling pe rețea. Se va cere upgrade de la 1.1.1 pentru a urmări upgrade-ul rețelei Sapling pe mainnet”, explică postarea pe blog.

Upgradeul de luna aceasta a Overwinter este poziționat în parte ca o metodă de a pregăti terenul pentru următoarele bifurcații hard – un proces care a creat controverse pentru alte protocoale blockchain – și anume bitcoin – care să aibă loc pe zcash.

”Scopul este să exersăm actualizările rețelei”, a spus în luna martie Zooko Wilcox, co-fondator și director la Zerocoin Electric Coin Company, care dezvoltă rețeaua.