Reprezentanții industriei cripto canadiene îndeamnă autoritățile să ofere mai multă claritate în legătură cu obligațiile regulatorii ale schimburilor cripto. Ca răspuns la absența unui ghid mai clar, un număr de schimburi de monede virtuale canadiene au ales să se înregistreze în mod voluntar și să raporteze autorităților financiare canadiene.

Presa din Canada a raportat că mai mulți susținători cripto cer un cadru legislativ clar pentru aparatul de guvernare financiară asupra schimburilor de monede virtuale.

Joseph Weinberg de la Shyft, companie care oferă servicii de verificarea identității folosind tehnologia blockchain spune că schimburile au rămas în ceață din cauza oblicațiilor financiare. „Până când nu vin autoritățile să spună – uite ce aveți de făcut ca schimb – încerci să mergi la ghiceală și speri că ai făcut ce trebuie, ceea ce este o mare problemă”, spune Weinberg.

Cole Diamond, director executiv la schimbul din Toronto Coinsquare a spus:

„Vrem să fim reglementați pentru că în cele din urmă vrem să putem să oferim siguranță clienților, cum că nu suntem o platformă care circulă noaptea, că pot să aibă încredere în noi.”

În fața nesiguranței flagrante din punct de vedere al reglementărilor, mai multe schimburi canadiene au raportat de bunăvoie profiturile la Centrul de Analiză a Tranzacțiilor Financiare din Canada (Fintrac).

Diamond spune că după ce i-au abordat pe Fintrac,

„ni s-a spus că nu trebuie să ne înregistrăm acolo. Am hotărât să facem asta oricum, pentru că le-am explicat că nu avem unde altundeva să ne ducem. Vrem să fim reglementați.”

În ciuda faptului că se așteaptă să aibă avantaje pe termen lung de pe urma faptului că schimburile cripto canadiene  se conformează cu legislația, Diamond notează că

„veniturile și volumele de tranzacții de la Coinsquare ar putea să fie de cel puțin cinci ori mai mari dacă nu am avea un regim de conformitate intern.”

Schimbul din Vancouver, Einstein, a doptat de asemenea un regim de raport voluntar către Fintrac, pe lângă faptul că ia măsuri să minimizeze riscurile cardurilor de credit la care este supusă platforma.

Michael Gokturk, director executiv la Einstein Exchange, spune că schimbul a fost lovit cu 8,3 miliarde de dolari de tentativă de fraudă într-o singură zi, încă de când a început să accepte plățile cu carduri de credit. „Sistemele noastre au luat-o razna”, a spus Gokturk.

Gokturk a adăugat că deși

„este ușor să intri pe piață și să profiți de avantajele lipsei de reglementări, cele mai bune schimburi se bucură de reglementări și de transparență și asta încercăm să facem și noi. Le primim cu brațele deschise.”