Criptomoneda de top Bitcoin Cash implementează upgrade-uri ce vor permite emiterea de tokenuri

Criptomoneda de top Bitcoin Cash implementează un upgrade denumit Wormhole Cash protocol. Acesta permite emiterea de tokenuri pe blockchain-ul BCH, în mod similar cu rețeaua Ethereum.

Wormhole este o platformă creată de dezvoltatorii Bitmain. Scopul ei este de a permite tokenizarea și implementarea de contracte smart în baza unui fork al protocolului Omni Layer.

Prin introducerea acestui sistem, BCH devine un competitor pentru blockchain-ul Ethereum, cea mai populară platformă de ICO în prezent.

Roger Ver este unul dintre cei mai vocali promoteri pentru criptomoneda de top Bitcoin Cash. El a susținut că intenționează să deruleze un ICO pe acest blockchain odată ce opțiunea va deveni disponibilă.

Bitcoin se menține cu greu la 6000$, Ethereum ajunge la valoarea minimă din acest an

Bitcoin s-a menținut cu greu deasupra pragului psihologic de 6000$ în ultimele 36 de ore. Ieri seară a coborât temporar sub această valoare.

Celelalate criptomonede înregistrează scăderi procentuale semnificative. Cel mai afectat însă este ETH, care a scăzut la 260$, cea mai mică valoare din acest an.

Față de săptămâna trecută, asta înseamnă o scădere de 35%. Analiștii de piață speculează că se datorează faptului că proiectele ICO de pe blockchain-ul Ethereum au început lichidarea ETH acumulat.

Luni, criptomoneda stabilă Tether a emis încă 50 milioane de tokenuri. Asta de obicei impulsionează creșterea prețului Bitcoin, însă de această dată efectul a fost foarte redus asupra pieței.

Scăderea masivă a prețurilor a determinat de asemenea o scădere a valorii totale a pieței cripto sub 195 miliarde dolari.

Bitmain anunță că se va lista pe bursă în septembrie

Un alt susținător al BCH, Bitmain, a anunțat că intenționează să lanseze un IPO (Initial Public Offering) pe bursa din Hong Kong în luna septembrie, iar analiștii speculează că este vorba de o încercare de a remedia problemele cu capitalul al companiei.

Mai exact, în ultimul an, Bitmain a vândut BTC deținut pentru a achiziționa Bitcoin Cash, la sfârșitul lunii martie declarând că stochează peste 1 milion de BCH, care reprezintă 5% din totalul în circulație.

Scăderea prețurilor din ultimele luni au generat astfel pierderi semnificative pentru companie.

Cel mai mare producător de hardware de minare din lume, Bitmain este evaluat la 18 miliarde de dolari, iar odată cu listarea pe bursă va depăși Facebook în topul celor mai mari oferte publice inițiale din istorie.

Facebook declară că nu intenționează să lanseze un token propriu bazat pe blockchain-ul Stellar

Gigiantul social media Facebook a anunțat că nu intenționează să lanseze un token propriu bazat pe blockchain-ul Stellar, după ce speculații pe acestă temă au început să circule în presă.

Săptămâna trecută, Business Insider a citat surse anonime ce au afirmat că departamentul cripto al Facebook ia în considerare blockchain-ul Stellar pentru emiterea unei criptomonede proprii.

Speculațiile au fost alimentate de anunțul ulterior al șefului acestui departament, David Marcus, care a demisionat din consiliul director al exchange-ului Coinbase ”pentru a evita apariția conflictelor de interese”.

Cu toate acestea, Facebook a a declarat ieri că este în stadiul de analiză a tehnologiei și că nu are încă planuri concrete pentru emiterea unei criptomonede.