Prețurile criptomonedelor își opresc trendul descendent, cu Bitcoin stabilizat la 6500$

Prețurile criptomonedelor și-au oprit trendul descendent și înregistrează avansuri între 1 și 6%.

Bitcoin pare să se fi stabilizat în jurul valorii de 6500$, cu volum de tranzacții de aproximativ 3.5 miliarde dolari.

Ethereum se tranzacționează în continuare sub valoarea de 280$, în timp ce BCH este evaluat la 530$.

Știrile de ieri cu privire la înăsprirea măsurilor luate de China pentru a stopa adopția criptomonedelor nu par să fi avut un efect semnificativ.

Faptul că SEC reevaluează decizia de respingere a Bitcoin ETF a încurajat investitorii. Astfel industria a revenit la o atitudine de ”business as usual” in ceea ce privește prețurile criptomonedelor.

Bancă suedeză oferă servicii de tranzacționare a fondurilor cripto

Valens Bank a încheiat o colaborare cu startup-ul blockchain Stockholm IT Ventures AB (SITV). Parteneriatul a fost realizat pentru implementarea unui serviciu de tranzacționare a fondurilor cripto.

Folosind tehnologia dezvoltată de SITV, Valens Bank dorește să ofere clienților interesați posibilitatea de a investi în bunuri digitale.

În prezent, cele două companii lucrează la implementarea sistemului BTT Crypto Trading Toolbox. Serviciul va deveni disponibil pentru clineții băncii în luna septembrie.

Indiegogo lansează primul security token pe platforma de strângere de fonduri

Platforma de crowfunding Indiegogo a anunțat listarea primului security token bazat pe imobiliare. St Regis Aspen Resort este un hotel de lux localizat în Rokcy Mountains din Colorado. El este evaluat la 18 milioane de dolari.

Elevated Resort, compania care deține hotelul, a creat un trust de investiții imobiliare dedicat și a decis să pună în vânzare tokenuri security care oferă posibilitatea de a investi în acest complex turistic.

Prin tokenizarea bunurilor imobiliare, investitorii au posibilitatea de a se implica pe o piață greu accesibilă pentru cei ce nu dețin sume mari.

Stephane de Baets, președintele Elevated Trust, a declarat:

”Ofertele de tokenuri security reprezintă instrumentul investițional al viitorului, un mecanism destinat stocării averii prin utilizarea de active digitale producătoare de venituri. Indiegogo este un nume bine cunoscut și de încredere în finanțarea alternativă și criptomonede, făcându-i un partener incredibil pentru ca noi pentru a ajunge la o audiență globală”.

Aspen Coin este un token ERC-20 disponibil pentru investitorii acreditați. Acesta poate fi gestionat prin intermediul brokerului autorizat Templum Markets LLC.

Ernst & Young a achiziționat un software de contabilitate specializat pe criptomonede

Gigantul de audit Ernst & Young a anunțat că a achiziționat un software de contabilitate specializat pentru gestionarea investițiilor în criptomonede.

Creat de startup-ul Elevated Consciousness, software-ul Crypto-Asset Accounting and Tax (CAAT) permite integrarea investițiilor în criptomonede în sistemele de contabilitate și de calcul al taxelor și impozitelor.

În conformitate cu declarațiile Ernst & Young, există o cerere semnificativă pe piață pentru servicii de contabilitate și audit asociate criptomonedelor.

De altfel, Deloitte, EY, KPMG și PwC au demonstrat un interes sporit anul acesta pentru implementarea tehnologiei blockchain și oferirea de servicii asociate criptomonedelor.