China include pentru prima dată companii cripto în topul firmelor ”Unicorn”

Institutul de Cercetare Hurun din Shanghai a publicat Indicele Unicorn pe trimestrul doi al lui 2018. În acesta sunt incluse companiile cu cele mai bune performanțe financiare din întreaga Chină. Pentru prima dată, trei companii cripto sunt incluse pe această listă: Bitmain, Canaan Creative și Ebang.

Bitmain este clasat pe locul 13 al listei. Hurun apreciază compania ca fiind în valoare de 70 de miliarde de yuani (aproximativ 10,3 miliarde dolari SUA).

Canaan Creative deține, de asemenea, o poziție semnificativă pe listă. Este situată pe locul 32 (la egalitate cu alte 20 de companii) cu o valoare de aproximativ 20,34 miliarde de yuani (aproximativ 3 miliarde USD).

Ebang se situează pe locul 53, alături de alte 38 de companii. Este cotata cu o valoare aproximată de 10,17 miliarde de yuani (aproximativ 1,5 miliarde USD).

Toate cele trei companii cripto și-au exprimat recent intentia de a efectua oferte publice inițiale pe Bursa din Hong Kong. Asta chiar în următoarele luni.

Bitcoin se menține în jurul valorii de 7400$, Stellar își continuă avântul

În ultimele 24 de ore, prețul criptomonedelor de top și-a încetinit ușor avântul, însă volumele se mențin la nivel ridicat.

Valoarea pieței cripto se apropie de 290 miliarde de dolari, iar volumul Bitcoin a fost de 5.7 miliarde.

Dintre criptomonedele de top, Stellar și Cardano sunt cele care își mențin trendul ascendent. Parțial acest lucru este datorat anunțului făcut de Coinbase zilele trecute cu privire la posibila listare a acestora pe platformă.

În plus, Stellar tocmai a fost declarat compatibil cu legea islamică Sharia. Acest fapt a determinat creșterea popularității sale în rândul comunităților musulmane.

Analiștii de piață sunt de părere că această corecție minoră a prețurilor va susține evoluția BTC spre valoare de 7900-800 de dolari în perioada următoare.

Rusia nu va impune impozite diferențiate pentru industria de criptomonede

Președintele Comitetului Financiar din cadrul Dumei de Stat din Rusia (echivalentul Parlamentului), a declarat că nu se intenționează implementarea unor reguli separate de impozitare a activităților asociate cu criptomonedele.

Cei care activează în acest domeniu vor plăti taxe conforme cu prevederile existente ale codului Fiscal al Rusiei. Persoanele fizice vor plăti impozit pe venit, iar persoanele juridice vor trebui să plătească impozite în funcție de tipul lor de activitate.

În luna mai, Comitetul Legislativ al Dumei de Stat anunțase că în această toamnă se vor vota normele pentru economia digitală în Codul Civil al Federației Ruse.

Inițiativa urmărește

“minimizarea riscurilor existente de utilizare a obiectelor digitale pentru transferul de active într-un mediu digital nereglementat pentru legalizarea veniturilor penale, frauda în faliment sau pentru sponsorizarea grupurilor teroriste”.

Cei patru auditori de top participă la un proiect pilot blockchain

Cele mai mari patru firme de audit din lume – Deloitte, Ernst & Young, KPMG și Pricewaterhouse Coopers – s-au alăturat unui grup de 20 de bănci din Taiwan pentru a testa utilizarea blockchain pentru auditarea rapoartelor financiare interimare ale companiilor publice.

Proiectul va permite firmelor de audit să efectueze așa-numita “confirmare externă” – procesul de obținere și evaluare a dovezilor de audit – pentru un grup de companii selectate care sunt tranzacționate public în Taiwan.

De obicei, confirmarea externă este efectuată manual de firmele de audit. Asta pentru a verifica autenticitatea tranzacțiilor financiare ale companiilor publice cu terțe părți.

Noua platformă transferă datele tranzacțiilor firmelor publice pe blockchain, unde băncile participă ca validatori. Platforma este dezvoltată de Financial Information Service (FISC) din Taiwan.

Scopul este permiterea firmelor de audit să vizualizeze tranzacțiile printr-un lanț de date trasabil și imposibil de fraudat. Astfel se simplifica și automatizeaza procesul de confirmare.

FISC se așteaptă ca noua tehnologie să reducă timpul de confirmare de la “jumătate de lună” la “în decurs de o zi”.