Fluctuații ale Bitcoin provocate de evoluția USDT Tether

În cursul zilei de luni, Bitcoin a înregistrat fluctuații semnificative provocate de USDT Tether. Pe platformele majore, prețul BTC a crescut brusc spre 6950$, urmat de o stabilizare în jurul valorii de 6600$.

Între timp, prețul USDT a scăzut la 0.93$, cu toate că oficial prețul criptomonedei stabile este de 1 dolar. Volumul de tranzacții al Bitcoinului a crescut până aproape de valoarea de 5 miliarde în 24 de ore.

Celelalte criptomonede s-au menținut la nivelul de vineri, fără a fi afectat major de fluctuațiile Bitcoin. Evaluarea totală a pieței cripto a rămas la aproximativ 211 miliarde de dolari.

Tether retrage 300 milioane de tokenuri din circulație

Platforma Bitfinex a returnat în total 300 milioane de USDT în trezoreria companiei Tether cu câteva zile înainte de scăderea prețului tokenului.

Prima șarjă a fost executată pe 9 octombrie, când Bitfinex a returnat către Tether 100 milioane USDT. Doar cinci zile mai târziu, pe data de 14 octombrie, Bitfinex a trimis încă 200 de milioane de tokenuri la adresa trezoreriei.

Anterior, pe data de 3 octombrie, Bitfinex a restituit 10 milioane USDT Tether trezoreriei. Aceasta nu a emis niciun token nou de la 21 septembrie.

Tether are posibilitatea de a emite USDT de 486 milioane de dolari, dar nu a făcut-o încă. Tokenurile se află stocate în portofelul companiei.

Evoluția recentă a prețului USDT Tether a determinat o serie de platforme să își piardă încrederea în token, căutând alternative pentru tranzacții.

OKEx și Huobi adaugă 4 noi criptomonede stabile

Exchange-ul OKEx, înregistrat în Malta, a anunțat că va adaugă patru noi criptomonede stabile pe platformă. Acestea sunt TrueUSD (TUSD) emisă de TrustToken, USDCoin (USDC) de la Circle, Dolarul Gemini (GUSD) a fraților Winklevoss și Paxos Standard Token (PAX). Decizia a fost imitată și de Platforma Huobi din Singapore.

USDCoin (USDC), Dolarul Gemini (GUSD) și Paxos Standard Token (PAX) au fost lansate de companiile respective în septembrie, în timp ce TrustToken a fost lansat în martie.

În prezent, OKEx se clasează pe locul cinci în lume ca volum de schimb și pe locul trei ca volum de tranzacții pentru USDT Tether.

Exchange-ul Huobi se clasează pe locul 4 în lume ca volum de tranzacții de criptomonede. De asemenea, este tot pe locul patru ca volum de tranzacții cu Tether, cu un volum de 231 milioane dolari în ultimele 24 de ore, potrivit datelor CoinMarketCap.

Upgrade-ul Constantinople al Ethereum, amânat după ce testul a eșuat

În acest weekend, upgrade-ul Constantinople a fost lansat pe rețeaua de test Ropsten a Ethereum. Din păcate, testul a eșuat, dezvoltatorii deacoperind un bug major. Acesta a provocat apariția a două versiuni diferite ale upgrade-ului în rețeaua Ropsten.

Dezvoltatorii Ethereum au implementat deja un patch pentru acest bug. Au luat însă decizia de a amâna implementarea la nivel general al upgrade-ului.

Planificată inițial pentru luna noimebrie, lansarea se va amâna cel mai probabil până în februarie 2019, pentru a da timp dezvoltatorilor să remedieze toate problemele.