Un rus de 21 ani din orașul siberian Kurgan este acuzat că a utilizat servere guvernamentale pentru a mina Bitcoin. Ancheta derulată de biroul regional al Serviciului de Securitate Internă FSB a constatat că acesta a atacat serverele administrației publice din trei regiuni rusești.

Situația a fost descoperită inițial de Divizia de Securitate Internă din orașul Yaroslavl. Aceasta a detectat încercarea de hack a intrusului. Programul utilizat de acesta generase peste o sută de mii de parole într-o oră în încercarea de a accesa serverele.

Odată descoperite, ”amprentele” hackerului au fost observate în serverele similare din Chelyabinsk, Oryol și Republica Altai. După ce a atacat site-urile, hackerul folosea serverele pentru a mina criptomonede, pe care l-a transferat ulterior în propriul portofel.

Arestarea acestuia și acuzațiile se bazează pe un articol din legea rusă care prevede o pedeapsă de până la 5 ani închsoare pentru

”utilizarea deliberată a unui software care neutralizează apărarea rețelei de calculatoare și exploatarea acesteia în interes propriu”.

În ultimele luni

mai multe țări au intentat acțiuni legale împotriva activităților de minare criptomonede care nu espectă legislația locală. În aprilie, în Coreea de Sud mai mulți mineri au fost arestați de poliție. Aceștia închiriaseră în mod intenționat fabrici și ferme de pui pentru a primi energie electrică la prețuri considerabil mai mici.

În statul american New York, autoritățile locale au cerut minerilor să-și înceteze activitatea în luna martie. Locuitorii unui oraș au depus o plângere oficială la poliție pentru utilizarea excesivă a energiei electrice cu cost redus de către minerii locali.

Mai recent, în această lună, un chinez a fost condamnat la închisoare de 3,5 ani pentru furtul de electricitate de la o stație de trenuri pentru a-și alimenta echipamentul de minare Bitcoin. În plus față de pedeapsa cu închisoarea, a fost amendat, de asemenea, cu 100.000 de yuani (aproximativ 14.500 dolari).