Exchange-ul cripto Huobi a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni din cadrul firmei Pantronics Holdings Ltd. Aceasta este listată pe Bursa din Hong Kong.

Pantronics Holdings Ltd.

este un producător de echipamente electronice, pe care Huobi dorește să o convertează într-o companie blockchain.

Declarațiile oficiale ale Bursei din Hong Kong (HKEx) relevă că Huobi și platforma de servicii blockchain Fission Capital au achiziționat 71.67% dintre acțiunile Pantronics.

Sandy Peng, partener la Fission Capital, a declarat că

“pentru moment este vorba de o achiziție directă […] așa cum se precizează în anunțul HKEx. Huobi intenționează să lanseze noi afaceri legate de blockchain folosind această entitate”.

Peng a completat:

“Fission are ani de experiență pe piața HK Capital. Am participat la această achiziție alături de Huobi deoarece credem în avantajele pe care Huobi le poate aduce în sectorul blockchain. Platforma internațională și instituțională reglementată pe care această companie le creează va fi ideala pentru orice afacere internațională și instituțională pe care Huobi ar putea decide să o exploreze în viitor. “

Metoda utilizată de Huobi este de achiziționare a pachetului majoritar într-o companie deja listată la bursă. A fost folosită anterior și de alte companii cripto. Acest sistem permite cumpărătorului să fie listat pe platforma bursieră în mod automat, evitând procesul prelungit și complex de listare a propriei companii.

Mike Novogratz este unul dintre investitorii care a adoptat această metodă. A folosit-o pentru a obține listarea pe bursa din Toronto a băncii comerciale cripto Galaxy Digital.

La începutul lunii, CEO-ul Huobi, Li Lin, a declarat că pentru moment exchange-ul nu intenționează să inițieze procesul de listare pe bursă prin metoda de ”backdoor listing”. Decizia este bazată pe faptul că în prezent activitatea exchange-urilor cripto nu este încă reglementată legal. Acest lucru ar putea crea complicații legale pentru companie.

În prezent, Huobi este clasat pe locul 4 în lume ca volum de tranzacții zilnice. Tranzacțiile zilnice realizate pe platformă se ridică la aproximativ 700 milioane de dolari în 24 de ore.