În weekendul dedicat noilor tehnologii din cadrul Bucharest Technology Week 2018, în Piața Universității din București, publicul a avut ocazia să studieze și să testeze cele mai noi și avansate concepte, prin intermediul celor 300 de puncte expoziționale.

Printre produsele ce au putu fi studiate sau testate s-au numărat automobilele electrice sau hibride, biciclete electice, casele inteligente, exhipamente de Virtual Reality, sisteme de Inteligență Artificială utilizate în tranzacționarea pe bursă și sisteme de plată avansate bazate pe criptomonede și tehnologia blockchain.

În mod similar cu workshop-urile derulate în timpul săptămânii, criptomonedele au avut o prezentă semnificativă – trei companii cripto din Romania au oferit publicului posibilitatea de afla mai multe despre acest concept, precum și de a testa ATM-urile de criptomonede.

Companii cripto din Romania

Cea mai mare platformă de tip exchange din țară, Bitcoin România, înființată în 2014 și care în prezent deține un portofoliu de peste 100.000 de clienți, a oferit vizitatorilor posibilitatea de a afla despre modul în care funcționează criptomonedele și a promovat serviciile oferite prin intermediul platformei trade.bitcoinromania clienților români, precum și BTR Exchange  pentru clienții internaționali.

Bicoin România gestionează în prezent o rețea de 6 ATM-uri cripto la nivel național și oferă servicii de achiziționare de criptomonede și plăți prin intermediul celor 3000 de automate Zebra Pay în peste 750 de oraște din România.

Platforma Coinflux, fondată în decembrie 2015 în Cluj Napoca, oferă servicii de tranzacționare cu Bitcoin, Litecoin, Ether și Ether Classic celor peste 18.000 de clineți la nivel național.


Pe lângă sfaturi și informații despre criptomonede, Coinflux a organizat în cadrul expoziției și un concurs de cultură generală legată de criptomonede, la care au participat aproximativ 1000 de vizitatori, iar la tragerea la sorți ce va avea loc la sfârșitul evenimentului vor overi ca premiu un portofel digital Ledger Nano S.

Un nou venit pe piața din România, bitMahavi este o companie cu experiență de 10 ani de fintech, care a decis să pună la dispoziția publicului servicii de achiziționare și vânzare a criptomonedelor și va lansa în curând o nouă platformă de live-trading ce va oferi posibilitatea de tranzacționare de BTC, ETH și LTC.


Vizitatorii stand-ului de la TechExpo au avut posibilitatea de a testa live ATM-urile performante de cripto pe care bitMahavi le pune la dispoziția publicului (în prezent, localitate în București, pe Calea Moșilor 308 și în Alexandria, strada Dunării 220).

În afară de cei trei expozanți români, TechExpo a beneficiat de contribuții din partea companiei Twispay, start-up Fintech deținut de propria bancă elvețiană, care oferă magazinelor online un portofoliu extins de soluții de plăți, înclusiv în criptomonede precum Bitcoin și Ethereum.

De asemenea, alte companii care au început să integreze tehnologia blockchain în activtățile derulate, precum Oracle și compania greacă Soft1 (care folosește instrumentele de cloud ale Microsoft Azure) și Deloitte România au oferit vizitatorilor oportunitatea de a testa modul în care aceste noi evoluții facilitează activiățile de business.

Așadar, TechExpo a adus împreună companii vechi și noi, care reprezintă inovatorii domeniului business, oferind publicului posibilitatea de a se menține la curent cu noutățile tehnologice.

„În fiecare an încercăm să privim tehnologia dintr-un unghi diferit. Misiunea noastră merge dincolo de a demonstra că putem să organizăm un eveniment de asemenea anvergură dedicat, atât oamenilor de business, cât și consumatorilor. Dorința noastră este ca oamenii să afle informații clare, exacte despre cum tehnologia îi poate ajuta să își îmbunătățească stilul de viață, modul de lucru, interacțiunea cu mediul înconjurător. Anul acesta încercăm să evidențiem latura umană a tehnologiei și faptul că trăim în vremuri care ne permit să asistăm la un progres
extrem de accelerat al tehnologiei”,

a declarat Cătălina Manea, project manager Bucharest Technology Week.